Heracles Almelo heeft aan de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam een punt overgehouden: 1-1. Bart Vriends zette de thuisclub op voorsprong en Delano Burgzorg luisterde zijn invalbeurt op met een treffer.

Heracles Almelo kreeg in het eerste kwartier een reeks hoekschoppen (zes stuks) maar wist hieruit geen rendement te halen. Het gevaarlijkste moment in deze fase was voor de thuisclub. Het schot van Laros Duarte in de zesde minuut belandde tegen de onderkant van de lat. De rebound van Lennart Thy ging over het doel.

De formatie van Frank Wormuth leek in de 23ste minuut op voorsprong te komen. De inzet van Bilal Basaçikoglu draaide in het doel. De VAR keurde de treffer af omdat Sinan Bakis hinderlijk buitenspel stond. Heracles Almelo hield ook in de minuten daarna het meeste balbezit maar Sparta Rotterdam nam rond de 35ste minuut de regie over. Een schot van Laros Duarte ging nog net naast. Bart Vriends stond in de veertigste minuut bij een hoekschop op de goede plek en rondde van dichtbij af.

Noah Fadiga was in de 45ste minuut dichtbij de gelijkmaker maar zijn schot werd door Maduka Okoye gekeerd. Sparta Rotterdam kreeg in de blessuretijd nog een uitgelezen kans op de 2-0. Koen Bucker en Lucas Schoofs hielden de doorgebroken Emanuel Emegha van scoren af.

Heracles Almelo probeerde na de rust het initiatief te nemen maar het creëren van kansen bleek lange tijd een ander verhaal. Rai Vloet was in de 63ste minuut enkele centimeters verwijderd van de 1-1. Zijn schot belandde buiten het bereik van Maduka Okoye op de paal. Bilal Basaçikoglu kreeg nog de rebound maar zag de doelman pareren.

Ismaiil Azzaoui en Delano Burgzorg moesten de Almelose aanval van nieuw elan voorzien en laatstgenoemde kwam in de 77ste minuut naar binnen. Het schot werd enigszins van richting veranderd en verdween mede daardoor in het Rotterdamse doel. Heracles Almelo putte nog meer moed uit de gelijkmaker en ging op jacht naar meer. De dreiging was er wel. Het enige resultaat was een schot van Giacomo Quagliata dat in de 88ste minuut naast ging.

De laatste minuten waren spannend. Koen Bucker reageerde in de negentigste minuut paraat op een schot van Lennart Thy. Het laatste wapenfeit was in blessuretijd voor Delano Burgzorg. De invaller wist Maduka Okoye in de korte hoek niet te verrassen.