Heracles Almelo speelt zaterdag de eerste wedstrijd van het Eredivisieseizoen 2021-2022. Op Erve Asito is PSV de tegenstander. Trainer Frank Wormuth kan niet beschikken over Janis Blaswich, Marco Rente en Ismail Azzaoui.

“PSV zit in een absolute flow op dit moment”, aldus Wormuth. “Ze hebben fantastisch gespeeld tegen Galatasaray en Ajax. Ze zijn fit en spelen volgens een speelwijze zoals Roger Schmidt dat graag wil. Beide ploegen hebben een beetje dezelfde speelwijze. Alleen zijn wij individueel natuurlijk niet zo goed als PSV, wij moeten het hebben van onze teamspirit.”

Janis Blaswich aanvoerder, Koen Bucker keept

Janis Blaswich is dit seizoen de aanvoerder van Heracles Almelo. Mats Knoester en Rai Vloet zijn reserveaanvoerders. Bij deze keuze is de ploeg naar hun mening gevraagd, maar zo zegt Wormuth: “Natuurlijk hebben wij als trainers de beslissing genomen. Zowel de ploeg als wij vinden Janis een goede nummer één.” De band zit zaterdagavond echter niet om de arm van de doelman, omdat de wedstrijd te vroeg voor hem komt. “We hopen dat hij over een of twee weken weer kan spelen.” Koen Bucker staat tegen PSV tussen de palen. Waarom Wormuth voor hem kiest? De trainer legt het in onderstaande video uit.

Eindelijk met publiek

“Eindelijk gaat het door”, vertelt Wormuth, doelend op het spelen van een officiële wedstrijd met publiek. “Dat is wat wij willen, spelen voor toeschouwers.”

Vanaf nu blikt trainer Frank Wormuth elke wedstrijd voor de camera van Heracles TV vooruit op de komende wedstrijd. Bekijk zijn volledige voorbeschouwing op het treffen met PSV:

Heracles Almelo – PSV staat onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie.

14 augustus 2021 – zaterdag 18:45
Erve Asito, Almelo
HER
VS
Eredivisie
PSV