Heracles Almelo is het seizoen 2021/2022 gestart met een nederlaag tegen PSV. Bruma en Noni Madueke maakten op Erve Asito het verschil: 0-2.

De eerste mogelijkheid was in de elfde minuut voor Bilal Basaçikoglu maar zijn schot ging naast. Koen Bucker stond zeven minuten later op de goede plek bij een schot van Davy Pröpper. Luca de la Torre kreeg in de 23ste minuut de volgende mogelijkheid. De inzet was echter ongecontroleerd en geen probleem voor Yvon Mvogo. De doelman van PSV reageerde daarna onzeker op een schot van Rai Vloet (31ste minuut) en een inzet van Sinan Bakis (34ste minuut). Beide keren bleef het zonder gevolgen.

PSV had inmiddels meer grip op het duel gekregen en in de veertigste minuut viel de 0-1 vanuit de omschakeling. Davy Pröpper stuurde Bruma de diepte in en de spits schoof de bal langs Koen Bucker. Heracles Almelo ontsnapte op slag van rust aan een grotere achterstand toen Bruma op de buitenkant van de paal mikte.

De bezoekers hadden de wedstrijd na de rust onder controle en Frank Wormuth probeerde met een drievoudige wissel nog nieuw elan te brengen in zijn ploeg. Het effect bleef uit. In de 64ste minuut kon Noni Madueke vanuit de draai de 0-2 scoren. PSV kreeg in de 75ste minuut nog een kans. Koen Bucker redde goed in op een inzet van Ibrahim Sangaré.

Heracles Almelo had sinds de rust geen vuist kunnen maken maar in de 78ste minuut was er toch een gevaarlijk moment. Kasper Lunding kreeg zijn schoen niet tegen een voorzet van Giacomo Quagliata. Koen Bucker onderscheidde zich in de 87ste minuut nog met een redding op een schot van Eran Zahavi en dat bleek de laatste mogelijkheid te zijn.