De volgende mijlpaal: op vrijdag 14 mei werd in de FanServiceShop de 2500e seizoenkaart verkocht. Berno Hospers kwam samen met zijn zoon Gijs de kaarten op vak J verlengen. Als dank kreeg hij een Heracles Schild cadeau met daarop een persoonlijk bedankje voor het verlengen. Hospers: “Daarvoor weet ik een heel mooi plekje: in de kantine van de brandweerkazerne in Vriezenveen.”

“Daar heb ik de vlag van de actie van vorige week ook opgehangen. Ik doe mijn best om er een mooie zwart-witte kantine van te maken”, zegt Berno met een grote glimlach. “We werden aan het begin van het seizoen al bezocht door Mohammed Osman en fysiotherapeut Leon van Beelen en de afgelopen week werden we opnieuw bezocht door accountmanager Gerrald Albersen die ook uit Vriezenveen komt. Een mooie actie. Sowieso is de sfeer bij Heracles altijd goed en het is mooi hoe fanatiek iedereen wordt op de tribune. Daarnaast vind ik het knap dat er met een beperkt spelersbudget altijd een mooi eindresultaat wordt neergezet. Soms een krachtig begin, andere seizoenen weer een eindspurt.”

Vader Berno (53) en zoon Gijs (17) verlengden bijna vanzelfsprekend hun seizoenkaart. Berno: “Ik ben al seizoenkaarthouder vanaf de Bornsestraat. Het exacte aantal jaren weet ik niet. Voor Gijs is het zijn vijfde seizoen als seizoenkaarthouder. We gaan regelmatig met de familie Bussink naar de wedstrijden. De vaders zitten dan op de BusinessClub-tribune en de zoons samen achter het doel op vak J. Ook gaat mijn dochter, tevens voetbalgek, regelmatig mee. Daar koop ik dan een extra kaartje voor.”

Ook je seizoenkaart bestellen of verlengen? Lees hier alle informatie.

De mooiste herinnering van Gijs is FC Twente – Heracles Almelo van vorig seizoen. Gijs: “Het was mijn eerste uitwedstrijd en dan gelijk de Twentse Derby. Met zijn allen in de bus naar Enschede en vervolgens feest vieren in een vol uitvak. Dat was echt mooi.”

Berno koestert een mooie herinnering aan de editie van Heracles Almelo – Ajax op 12 augustus 2017. Berno: “Het was de allereerste thuiswedstrijd van het seizoen 2017-2018. Wij zijn er speciaal eerder voor teruggekomen van vakantie. Door doelpunten van Gladon en Kuwas wisten we bovendien de wedstrijd met 2-1 te winnen. We weten trouwens wel vaker in eigen huis te winnen van Ajax. Prachtige wedstrijden zijn het.”