Het innovatie-initiatief is een samenwerking tussen Heracles Almelo, gemeenten, het regionale bedrijfsleven en Twentse onderwijsinstellingen. Onze gezamenlijke missie? Zelf dé technische medewerkers opleiden die Twente in de toekomst nodig heeft. Op Erve Asito is een Innovatiebox ingericht, het centrale podium waar de samenwerking tussen studenten, onderzoekers en bedrijven gestalte krijgt. Het is de locatie waar overeenkomsten worden getekend om de band tussen onderwijs en bedrijfsleven te versterken. Ook in coronatijd. Een stand van zaken.

Vitaliteit: The Fitgame & 3T High Tech Academy

Het innovatieplatform van Heracles Almelo heeft ondanks de coronacrisis toch een volgende strategische stap kunnen zetten. Naast de (online) events en alle verbindingen tussen onderwijs, studenten, onderzoek, overheid en bedrijven, wordt nu ook sterk ingezet op enkele meer langdurige samenwerkingen en onderzoek tussen kennisinstituten, topsport (Heracles Almelo), overheid en bedrijven. Een mooi voorbeeld daarvan betreft het thema Vitaliteit & Gezondheid. Heracles Almelo is trots op de recent gelanceerde samenwerking met MST en ROC van Twente, waarover hier meer te lezen is.

Rondom hetzelfde thema Vitaliteit werkt Heracles Almelo samen met haar innovatiepartners VDL-ETG, Benchmark, ETC, Urenco, ROC van Twente, gemeente Almelo en STODT aan de oprichting en inhoud van de 3T High Tech Academy. Dit betreft een extra onderwijsdimensie voor BBL-studenten van ROC van Twente (niveau 3 en 4), waarin mentale aspecten als doorzettingsvermogen en fysieke elementen uit de topsportomgeving van Heracles Almelo worden gecombineerd met power skills uit het bedrijfsleven. De 3T High Tech Academy vormt een nieuw en aantrekkelijk aanbod voor high-tech talent in de regio.

Duurzame stadionomgeving

Recentelijk is vanuit het innovatieplatform van Heracles Almelo een onderzoek uitgevoerd door Saxion-studente Nienke Hobert naar het verduurzamen van Erve Asito en de omliggende leefomgeving. Dit ging over elementen als verlichting, vermindering van afval, zonne-energie en hergebruik van regenwater. Heracles Almelo hoopt met de uitkomsten van dit onderzoek in samenwerking met buren en partners een stap te maken op het gebied van gebiedsontwikkeling en verduurzaming. In deze ontwikkeling van een innovatieve, duurzame stadionomgeving zijn kennispartners Saxion, Engie en de gemeente Almelo betrokken.

De omgeving van Erve Asito

Smart Stadium & slimme omgevingen

Het innovatieplatform van Heracles Almelo kijkt naar de toekomst. Wat is er ook op langere termijn nodig om supporters en partners in en rond het stadion te blijven ver maken? In dat kader is de club met ongeveer tien partners bezig met het voorbereiden van het onderzoekstraject Smart Stadium voor 2021-2023. Het doel is een positieve cyclus van aanwezigheid en sfeer creëren met behulp van data-gebaseerde prototypes die met behulp van nudging fan-aanwezigheid en participatie stimuleren bij wedstrijden. Hierbij kan worden gedacht aan fan analyse, de customer journey, het voorspellen van aanwezigheid en het stimuleren van publieksparticipatie. Heracles Almelo en haar innovatiepartners onder leiding van Saxion Ambient Intelligence kijken uit naar dit mooie traject.

New call-to-action