Het betaalde voetbal in Nederland organiseert van maandag 6 juli tot en met zondag 12 juli een bijzondere online veiling tijdens de Meer dan Voetbal-week. Alle 34 profclubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie, waaronder Heracles Almelo, stellen unieke items en arrangementen beschikbaar. De opbrengst van de voetbalveiling gaat naar de maatschappelijke projecten van de clubs.

In totaal worden er honderden items geveild ten behoeve van de clubfoundations. De 34 profclubs en de (oud)spelers stellen hiervoor verschillende attributen beschikbaar. Heracles Almelo biedt het volgende aan voor de veiling:

  • een officieel thuisshirt uit 2019-2020 aan gesigneerd door de hele selectie
  • gesigneerde handschoenen van Janis Blaswich
  • een paar gesigneerde schoenen van Cyriel Dessers
  • een gesigneerde aanvoerdersband van Robin Pröpper
  • een uniek FIFA toernooi voor maar liefst 16 deelnemers in de Heracles eBox met Bryan Hessing

Wil jij één van deze items bemachtigen? Ga dan naar de veilingsite op https://www.meerdanvoetbal.nl

“Deze Meer dan Voetbal-week laat zien dat alle Nederlandse betaaldvoetbalclubs niet alleen de focus hebben op de sportieve prestaties, maar ook dat zij maatschappelijke projecten hoog in het vaandel hebben staan”, aldus Wesley Montijn van de Keuken Kampioen Divisie.

Namens de Eredivisie CV licht Aukje Geubbels toe: “Het goede en waardevolle werk van de clubfoundations in de maatschappij verdient het om meer aandacht krijgen. Het is fantastisch dat deze week is opgezet met alle 34 clubs. Hopelijk wordt het ook financieel een succes zodat er een mooi bedrag voor de foundations wordt opgehaald.”

Maatschappelijk Heracles Almelo

Heracles Almelo bevindt zich in een bevoorrechte positie en speelt daarbij een belangrijke functie in de maatschappij. Hoewel de club zich inzet voor iedereen in de samenleving zijn er drie belangrijke groepen waar maatschappelijk veel focus op ligt. Namelijk kinderen, ouderen en mensen die zich in een sociaal minder wenselijke situatie begeven. Door inzet van naam en beeldmerk, spelers / staf, én door samen te werken met verschillen partijen en organisaties, is Heracles Almelo in staat om mooie maatschappelijke projecten uit te voeren. Lees hierover meer op https://www.heracles.nl/club/maatschappelijk/.

Almelo Doe(t) Mee

Eén van deze organisaties is Almelo Doe(t) Mee. Almelo Doe(t) Mee is er om volwassen mensen met een kleine beurs de mogelijkheid te bieden om mee te doen aan activiteiten voor Sport , Cultuur en Kennis/Informatie. Het grootste doel van de organisatie is om de maatschappelijke participatie van volwassen inwoners, met een laag inkomen, te stimuleren.

Gebleken is dat veel mensen deze sociale participatie vinden bij Heracles Almelo. Sommigen zijn wegens financiële redenen niet in de mogelijkheid om een seizoenkaart aan te schaffen. Daarom heeft Heracles Almelo ervoor gekozen Almelo Doe(t) Mee centraal te stellen voor deze veiling. De opbrengsten worden geschonken aan de organisatie in de vorm van wedstrijdkaarten. Op deze manier kunnen de trouwe fans, die het zelf niet kunnen bekostigen, toch naar de wedstrijden komen.

Meer dan Voetbal

De Meer dan Voetbal-week is een nieuw initiatief van de Eredivisie CV, Coöperatie Eerste Divisie en de 34 betaald voetbalclubs. Een overzicht van alle veilingitems, arrangementen én maatschappelijke projecten van de Eredivisie- en Keuken Kampioen Divisieclubs is te bekijken op http://www.meerdanvoetbal.nl