Op het eigen trainingscomplex aan de Costa Ballena heeft Heracles Almelo donderdagmiddag met 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Sion. Teun Bijleveld maakte het enige Almelose doelpunt tegen de nummer zeven van de Zwitserse Super League.

Heracles Almelo begon zonder Robin Pröpper en Mauro Junior. Het tweetal had lichte klachten en kreeg uit voorzorg rust. Orestis Kiomourtzoglou en Jeremy Cijntje ontbraken wegens ziekte.

De eerste helft was voor Heracles Almelo. De ploeg creëerde de meeste kansen en stond na vijfenveertig minuten spelen dan ook terecht met 1-0 voor. Teun Bijleveld scoorde drie minuten voor rust op aangeven van Cyriel Dessers door op te duiken voor het doel van de Zwitsers en daar koelbloedig af te ronden.

Teun Bijleveld zette Heracles Almelo vlak voor rust op voorsprong.

Eigenlijk hadden bij rust meer namen dan alleen die van Bijleveld op het scoreformulier moeten staan. Zo waren er grote kansen voor Cyriel Dessers en had de bal in de beginfase op de stip gemoeten voor een overtreding op diezelfde Heraclied. Later werd Dessers ook een strafschop ontnomen, toen voor een overtreding binnen het strafschopgebied een vrije trap gegeven werd.

Tweede helft

In de rust voerde Frank Wormuth tien wissels door. Mats Knoester was de enige die bleef staan. De verdediger kon niet voorkomen dat de Zwitsers tien minuten na rust en tegen de verhouding in op gelijke hoogte kwamen. Yannick Cotter schoof de bal langs Michael Brouwer.

De kansen voor Heracles Almelo bleven ook na de 1-1 komen. Zo kopte Joey Konings op een voorzet van Niels Leemhuis net voorlangs, zag Dario van den Buijs een geplaatste vrije trap rakelings naast gaan en kopte Reuven Niemeijer gevaarlijk op doel. De middenvelder zag de doelman ternauwernood een treffer voorkomen. De sluitpost lag ook in de weg toen Mohammed Amissi negen minuten voor tijd de trekker overhaalde.

De laatste kans van de wedstrijd was voor Joey Konings. De als rechtsachter spelende Belg kopte de bal op de lat.

Met de oefenwedstrijd tegen FC Sion in de benen loopt het trainingskamp in Cadiz op zijn einde. Vrijdagmiddag vliegt de selectie terug naar Nederland.

Heracles Almelo – FC Sion 1-1 (1-0)
42.Teun Bijleveld 1-0, 56.Yannick Cotter 1-1.

Opstelling Heracles Almelo eerste helft: Janis Blaswich, Tim Breukers, Maximilian Rossmann, Mats Knoester, Lennart Czyborra, Mohammed Osman, Alexander Merkel, Teun Bijleveld, Silvester van der Water, Cyriel Dessers, Dabney Dos Santos.

Opstelling Heracles Almelo tweede helft: Michael Brouwer, Lucas Schoofs, Dario van den Buijs, Mats Knoester, Jeff Hardeveld, Sebastian Jakubiak, Niels Leemhuis, Reuven Niemeijer, Joey Konings, Adrian Szöke, Mohammed Amissi.