De vijfde dag van het trainingskamp in Cadiz stond in het teken van herstellen en vooruitkijken. Na de oefenwedstrijd van dinsdag wachtte woensdagochtend een uitlooptraining. De middagtraining werd benut ter voorbereiding op het oefenduel van donderdag. Een grote groep sponsoren reisde af naar Cadiz en voegde zich bij het team.

De ochtendtraining begon met een wandeling over het strand. In het hotel werd het programma vervolgd met een sessie in het krachthonk, rek- en strekoefeningen in de meeting room en een cooling down in het buitenzwembad.

’s Middags trok de selectie wel naar het trainingsveld. Bij de training van ruim een uur werd toegewerkt naar het oefenduel van donderdag. Tegenstander is het Zwitserse FC Sion, dat net als Heracles Almelo in hotel Elba Costa Ballena verblijft.

Ook ingecheckt in dat hotel: een grote groep sponsoren die woensdag tegen het einde van de middag werd ontvangen door de spelers en technische staf. De sponsoren keken nog geen uur na aankomst al aandachtig toe bij de middagtraining onder leiding van Frank Wormuth. Een traditionele afsluiter van die oefensessie: penalty-schieten.

Het oefenduel tegen FC Sion begint donderdag om 16.00 uur. Live updates volg je via het Twitter-account van Heracles Almelo. Een samenvatting van de wedstrijd verschijnt vrijdag op YouTube.com/HeraclesAlmelo.