Heracles Almelo heeft dinsdagmiddag een overwinning geboekt op Borussia Mönchengladbach. De nummer twee van de Bundesliga werd met 1-3 verslagen. Cyriel Dessers scoorde twee keer, Jeremy Cijntje maakte de derde Almelose treffer. Het oefenduel is onderdeel van het trainingskamp in Zuid-Spanje en werd afgewerkt op het trainingscomplex van de Duitsers in Jerez.

Bekijk de samenvatting van de wedstrijd.

Een stralende zon en een sprookjesachtige omgeving. De omstandigheden in Jerez waren uitstekend. Onder het onophoudelijke geluid van de ronkende motoren van het naastgelegen circuit begonnen beide ploegen om iets na drie uur in de middag aan het duel.

De openingstreffer viel na achttien minuten voetballen. Janis Blaswich, die voorafgaand aan de wedstrijd vele handen schudde en knuffels uitdeelde aan bekenden van zijn voormalige club, was kansloos op een inzet van Breel Embolo. De Duitsers kwamen eruit door slordig balverlies van Heracles Almelo bij het uitverdedigen.

Niet alleen voor Janis Blaswich was het treffen met Die Fohlen een weerzien met oud-collega’s, ook trainer Frank Wormuth trof een bekend gezicht. Marco Rose, trainer van Borussia Mönchengladbach, was een protegé van Wormuth in zijn tijd als opleider van trainers bij de Duitse voetbalbond.

Frank Wormuth en Marco Rose, trainers van Heracles Almelo en Borussia Mönchengladbach en oud-bekenden.

Rose moest toezien hoe de ploeg van zijn voormalig docent langzaam het overwicht kreeg. In de 32e minuut maakte Cyriel Dessers op aangeven van Mauro Junior op fraaie wijze gelijk. Zijn schot in de bovenhoek was onhoudbaar voor doelman Tobias Sippel.

Zes minuten later zette Cyriel Dessers zijn ploeg zelfs op voorsprong. De 1-2 kwam tot stand dankzij opnieuw een assist van Mauro Junior. In de tussenliggende periode had dezelfde tandem ook al de 1-2 op de voet, maar toen kwam de voorzet van de Braziliaan net niet tot Dessers.

Cyriel Dessers scoorde twee keer tegen Borussia Mönchengladbach. Hier legt hij aan voor de gelijkmaker.

Tweede helft

In de tweede helft begon Heracles Almelo met negen nieuwe namen. Alleen Dario van den Buijs en Jeremy Cijntje, die zoals afgesproken al na dertig minuten in het veld kwam voor Dabney Dos Santos, bleven staan.

Het tweede bedrijf was nog geen vijf minuten oud toen Heracles Almelo opnieuw toesloeg. Jeremy Cijntje brak door, ging recht op het doel af en schoot de bal keihard tegen de touwen. De treffer vroeg in de tweede helft bleek de laatste van de middag.

Donderdag speelt Heracles Almelo opnieuw een oefenduel. Dan is om 16.00 uur het Zwitserse FC Sion de tegenstander. Dat duel wordt gespeeld op het trainingsveld van Heracles Almelo, op een paar honderd meter afstand van het hotel.

Borussia Mönchengladbach – Heracles Almelo 1-3 (1-2)
18.Breel Embolo 1-0, 32.Cyriel Dessers 1-1, 38.Cyriel Dessers 1-2, 49.Jeremy Cijntje 1-3

Opstelling Heracles Almelo eerste helft: Janis Blaswich, Tim Breukers, Robin Pröpper, Dario van den Buijs, Lennart Czyborra, Alexander Merkel, Mohamed Osman, Mauro Junior, Silvester van der Water, Cyriel Dessers, Dabney Dos Santos (30. Jeremy Cijntje).

Opstelling Heracles Almelo tweede helft: Michael Brouwer, Jelle van Benthem, Mats Knoester, Dario van den Buijs, Jeff Hardeveld, Lucas Schoofs, Niels Leemhuis, Teun Bijleveld, Joey Konings, Adrian Szöke, Jeremy Cijntje (68. Mohammed Amissi).

Opstelling Borussia Mönchengladbach eerste helft: Sippel, Herrmann, Beyer, Elvedi, Wendt, Strobl, Zakaria, Raffael, Hofmann, Plea, Embolo.

Opstelling Borussia Mönchengladbach tweede helft: Grün, Lainer, Ginter, Jantschke, Johnson, Kramer, Bénes, Neuhaus, Traoré, Thuram, Stindl.