Is het jouw grote droom om te voetballen in een team? Zit je in een rolstoel? Of heb je die nodig om een potje te kunnen voetballen? Dan is dit je kans: Elektrisch Rolstoelvoetbal! Heracles Almelo is middels haar Foundation vol achter het Elektrisch Rolstoelvoetbal in Almelo gaan staan. Samen met Stichting Jirah, Sportbedrijf Almelo, Stichting Voetbaldroom én de KNVB is de droom van deze doelgroep om voetballer te worden omarmd. De grootste volksport moet toch door iedereen beoefend kunnen worden!

Lees hieronder meer over het Elektrisch Rolstoelvoetbal in Almelo. Wil je nog meer informatie over het Elektrisch Rolstoelvoetbal in Almelo? Neem dan contact op door ons te mailen: foundation@heracles.nl


Doel

Het doel is om het Elektrisch Rolstoelvoetbal in regio Twente mogelijk te maken, specifiek in Almelo. Iedereen die droomt om voetballer te worden, maar hiervoor gebonden is aan een rolstoel of een loopbeperking heeft kan zich aanmelden.

Om deze sport te kunnen beoefenen zijn meerdere elektrische rolstoelen nodig. Deze specifieke rolstoelen zijn door de jaren heen sterk ontwikkeld. Ze zijn voorzien van verschillende snelheid- en wendbaarheidsstanden waardoor diverse situaties goed ingeschat kunnen worden. Voorop is er een bumper geplaatst die het mogelijk maakt om met de bal te dribbelen, te passen of te scoren!

Één zo’n specifieke elektrische rolstoel heeft een waarde van circa €12.000 euro. Het doel is om minimaal 8 stoelen te realiseren die zodoende altijd gebruikt kunnen worden door deze doelgroep en waardoor er op structurele basis getraind kan worden en wedstrijden gespeeld kunnen worden.


Trainen

Op dit moment wordt er met Elektrisch Rolstoelvoetbal eens in de twee weken onder begeleiding van enthousiaste trainers als echte Heracles Almelo-profs getraind in de topsporthal van de IISPA. De trainingen zijn openbaar. We nodigen je uit om een kijkje te komen nemen bij een van de trainingen en je te laten inspireren in hoe bijzonder het is om Elektrisch Rolstoelvoetbal mogelijk te gaan maken voor inwoners van Almelo en regio Twente.

Mee doen? Dat kan natuurlijk ook! Meld je aan door te mailen naar foundation@heracles.nl

Komende trainingsdagen

 • Vrijdag 08 maart 2024
 • Vrijdag 22 maart 2024
 • Vrijdag 05 april 2024
 • Vrijdag 19 april 2024
 • Vrijdag 03 mei 2024
 • Vrijdag 17 mei 2024
 • Vrijdag 31 mei 2024
 • Vrijdag 14 juni 2024
 • Vrijdag 24 juni 2024

Er wordt altijd getraind van 16.00 tot 17.30 uur.


Elektrisch Rolstoelvoetbal in Nederland

Elektrisch voetbal is in Nederland nog niet zo bekend en wordt gespeeld door voetballers die in het dagelijks leven gebruik maken van een (elektrische) rolstoel. De voetballers gebruiken elektrische rolstoelen om zichzelf voort te bewegen. Aan deze rolstoel zit een speciale voetbeugel om de bal mee te passen en te schieten.

De basis van elektrisch voetbal is hetzelfde als in het reguliere voetbal en wordt gespeeld volgens de regels van de FIFA. Door de lichamelijke beperking en het gebruik van een rolstoel zijn er een paar belangrijke spelregels aangepast. Internationaal wordt elektrisch voetbal powerchair football genoemd en name in Engeland veel beoefend.

In Nederland zijn NEC Nijmegen en PSV clubs die al een elektrisch rolstoelvoetbalteam hebben.

Kijk voor meer informatie ook op: https://www.knvb.nl/ontdek-voetbal/passend-voetbal/elektrisch-voetbal of op https://www.stichtingjirah.nl/rolstoelvoetbal


Partners

Het Elektrisch Rolstoelvoetbal in Almelo wordt mede mogelijk gemaakt door de volgende partijen:

 • Stichting Jirah
 • Sportbedrijf Almelo
 • Stichting Voetbaldroom
 • KNVB