Heracles Almelo oefende dinsdagmiddag tegen AC Horsens, de nummer elf van het vorige seizoen in de Deense Superligaen. In Doorwerth eindigde het duel in 0-1. De enige treffer van de wedstrijd werd gescoord door Bryan Limbombe.

Op het sportcomplex van VV Duno leek Heracles Almelo voortvarend van start te gaan. Een flitsende aanval kwam terecht bij de diepgaande Thomas Bruns die een goede voorzet in huis had voor Diego van Oorschot. De Almeloër kon zijn doelpoging echter niet genoeg sturen, waardoor de bal naast het doel van Matej Delac, de Bosnische keeper van AC Horsens.

De Denen kregen meer vat op het duel. Via Yamirou Ouorou en Moses Opondo kreeg de op papier thuisspelende ploeg twee mogelijkheden om binnen tien minuten op voorsprong te komen, maar beide keren werd de inzet gestuit door de Almelose defensie.

De eerste treffer viel na een klein half uurtje voetballen, toen Brian de Keersmaecker een goede steekpass gaf op Mario Engels. De spits van dienst versnelde via de rechterkant en bediende Bryan Limbombe met een harde lage voorzet. De Belgische vleugelspeler tikte feilloos binnen en zette de eerste treffer van de middag op het scorebord: 0-1.

Voor rust kreeg Heracles Almelo de kans om de score te verdubbelen. Opnieuw waren de Almeloërs dreigend via de rechterkant, waarna de bal bij Mario Engels terechtkwam. De Duitse spits van dienst controleerde op fraaie wijze de bal en haalde vernietigend uit, maar doelman Delac liet zich niet nogmaals passeren.

Een evenwichtige tweede helft

De tweede helft was het juist AC Horsens dat uit de startblokken schoot. Opnieuw was het Ouorou die gevaarlijk was en van afstand probeerde om de ingevallen doelman Timo Jansink te verschalken. Zijn inzet ging echter rakelings naast het doel.

Heracles Almelo nam daarna het initiatief weer over en liet de bal sneller rondgaan. De ploeg van Erwin van de Looi was duidelijk op zoek naar de verdubbeling van de marge en de Almeloërs kwamen ook tot tweemaal toe dichtbij de tweede treffer. Eerst was het Thomas Bruns die met een knappe kopbal de Deense defensie verraste. De bal trof echter geen doel. Datzelfde lot gold voor een poging van Diego van Oorschot die opnieuw het veld betrad ten faveure van Bruns. De rappe aanvaller werd vrijgespeeld na een combinatie tussen Antonio Satriano en Lorenzo Milani. Delac liet zich alleen niet kloppen door de poging van Van Oorschot.


AC Horsens – Heracles Almelo: 0-1
29. Bryan Limbombe (0-1)


Opstelling AC Horsens:
Delac, Kallesøe, Stanisic, Reese, Ekeroth, Opondo, Kouassi, Madsen, Ouorou, Egho, Becher

Opstelling Heracles Almelo:
De Keijzer (46. Jansink), Benita (59. Wieckhoff), Mirani (68. Mesik), Mesik (46. Tijink), Roosken (59. Milani), De Keersmaecker (68. Lbenay), Zamburek (46. Bruijn), Bruns (68. Van Oorschot), Limbombe (46. Martina), Engels (68. Satriano), Van Oorschot (46. Codinha)Samenvatting Heracles TV