Heracles Almelo heeft de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het seizoen 2024-2025 niet in winst weten om te zetten. Het duel tegen de Almelose selectie eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Fotoverslag NESimages.nl

Almelose selectie snel op voorsprong
Binnen vijf minuten kwamen de amateurs op voorsprong op ‘oale grond’ aan de Bornsestraat. Rick Droste, speler van PH Almelo, schoot de bal achter Heracles Almelo-doelman Timo Jansink. Heracles Almelo ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker. Het had zoals verwacht veel balbezit, echter ontbrak het vaak aan de eindpass waardoor grote kansen uitbleven. In de tweede helft begon Heracles Almelo met acht wijzigingen ten opzichte van het eerste bedrijf. Direct na rust werd het 2-0. Mauro Lodde, speler van Oranje Nassau Almelo, schoot fraai raak namens de Almelose selectie.

Een remise in extremis
Nadat Heracles Almelo in de tweede helft onder meer via Antonio Satriano een aantal mogelijkheden kreeg op een doelpunt, was het een kwartier voor tijd dan toch raak. Nieuweling Jan Zamburek liet zijn balvaardigheid zien en gaf de bal goed mee op Diego van Oorschot, die van afstand de bal tegen de touwen schoot. Sem Scheperman dacht vlak voor tijd de gelijkmaker binnen te koppen, maar zijn inzet werd op de lijn gekeerd. Die gelijkmaker kwam er vervolgens alsnog. Sylian Mokono schoof een afgeslagen hoekschop binnen, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Almelose selectie – Heracles Almelo 2-2 (1-0)
4. Droste 1-0
48. Lodde 2-0
75. Van Oorschot 2-1
89. Mokono 2-2

Opstelling Heracles Almelo: Jansink (46. Mantel), Benita (46. Wieckhoff), Mirani (72. Engels), Mesik (46. Tijink), Roosken (46. Milani), De Keersmaecker (46. Zamburek), Bruijn (72. Martina), Bruns (72. Van Oorschot), Martina (46. Mokono), Engels (46. Satriano), Van Oorschot (46. Scheperman).

Bekijk hieronder de samenvatting van Heracles TV.