De spelers van het Heracles Passend Voetbalteam hebben een nieuw hoofdstuk kunnen toevoegen in hun Heracles Almelo-carrière. Op een zonnige Sportpark ’t Wooldrik werd er een helft tegen NEO G1 en NEO G2 gespeeld. 

Goed gevuld sportpark

Op woensdag 5 juni werd rond de klok van 19.00 uur afgetrapt tussen NEO Borne G2 en Heracles Passend Voetbalteam. Omdat het vlaggenschip van NEO Borne een promotiewedstrijd naar de hoofdklasse speelde tegen Flevo Boys was het sportpark goed gevuld met publiek. Zij hebben daarnaast het spektakel op het hoofdveld van BSZW kunnen aanschouwen.

Goede eerste helft

NEO heeft het genoegen om twee prachtige teams voor Passend Voetbal in hun vereniging te hebben, en Heracles Almelo had weer het genoegen om tegen beide teams te spelen. Te beginnen met NEO G2. Het was een ietwat afwachtend begin dat om werd getoverd in een dominante eerste helft van het Heracles Passend Voetbalteam. Binnen enkele minuten werd er een aantal keer gescoord. De tussenstand bij de rust was een ruime 0-4 voorsprong. 

In de rust werden de spelers en trainers getrakteerd op een lekkere bak koffie, bekertje ranja, een stuk fruit en een Mars. Service van de bovenste plank!

Rug tegen de muur 

De opgedane brandstof in de rust bleek geen overbodige luxe te zijn. NEO G1 was namelijk een ‘donders goede ploeg’, aldus trainer Jan de Voer. Dat Jan verstand heeft van het spelletje was duidelijk, want ook nu had hij dat perfect ingezien. Het Heracles Passend Voetbal werd even getrakteerd op een voetballes. NEO liet het balletje heel gemakkelijk van links naar rechts gaan en kwam voornamelijk via de zijkanten gevaarlijk door. Met de rug tegen de muur wist Heracles Almelo enkele gevaarlijke aanvallen uit te schakelen. Helaas bleek het niet genoeg te zijn. NEO G1 scoorde er in totaal vijf en wist aan de andere kant het doel schoon te houden. Een verdiende 5-0 overwinning. 

Andermaal maakte het eindresultaat niet uit voor de spelers van Heracles. Met een grote glimlach werd de tegenstander bedankt en werd de groepsfoto gemaakt. Na de eigen wedstrijd konden de spelers nog een gedeelte van de spannende wedstrijd tussen NEO 1 en Flevo Boys bekijken (red. 0-1) 

Heracles Almelo wil NEO Borne bedanken voor hun gastvrijheid en de samenwerking over het afgelopen seizoen. Dit wordt ongetwijfeld vervolgd!