Emil Hansson verlaat Heracles Almelo per direct en tekent een contract in de Engelse League One. De rappe buitenspeler maakt de overstap naar Birmingham City. In Almelo liep zijn contract nog door tot medio 2025. 

“Ik ben blij dat ik een mooie vervolgstap ga zetten in mijn carrière, maar ik wil niet zomaar vertrekken. Ik wil de supporters van Heracles Almelo enorm bedanken. Zij zijn superbelangrijk voor mij geweest en hebben mij altijd gesteund. Dankzij hen genoot ik extra van iedere thuiswedstrijd”, vertelt Hansson.

“Ook mijn teamgenoten zijn belangrijk geweest. We hebben een leuke spelersgroep die altijd één team vormt, in goede en in moeilijke tijden. In het bijzonder wil ik onze fysiektrainer Rick Aben bedanken die mij zowel fysiek als mentaal veel heeft geholpen. Tot slot wil ik zeggen dat ik dankbaar ben voor de steun die ik altijd heb gehad vanuit de club, vanaf dag één. Deze club voelt als familie.” 

Na tweeënhalf jaar komt er een einde aan het dienstverband van de Zweed in Almelo. Hansson kwam in de winter van 2022 over van Fortuna Sittard. In het zwart-wit kwam hij tot 78 wedstrijden voor Heracles Almelo. Hierin wist de vleugelaanvaller 21 treffers te produceren en 29 keer was hij de aangever van een treffer. 

In het seizoen 2022-2023 drukte Hansson een behoorlijke stempel op het kampioenschap van Heracles Almelo in de Keuken Kampioen Divisie. In dat seizoen werd hij de Most Valuable Player van de competitie met zestien doelpunten en negentien assists.