Heracles Almelo heeft met Mimeirhel Benita de vijfde zomerse versterking binnen. De 20-jarige rechtsback komt op huurbasis over van Feyenoord. Benita verlengde deze week zijn contract bij de Rotterdammers en speelt komend seizoen in het zwart-wit van Heracles Almelo. 

“Iedereen is hier heel vriendelijk en ik ben hier goed opgevangen”, vertelt Benita over zijn eerste dag in Almelo. “Deze week heb ik mijn contract verlengd bij Feyenoord en nu krijg ik een mooie kans om mezelf bij Heracles Almelo verder te ontwikkelen als voetballer en als mens. In de afgelopen weken heb ik ook contact gehad met Jetro Willems en Mohamed Sankoh en zij vertelden goede verhalen over de club. Dat gaf me natuurlijk een extra boost om hier te komen.” 

“Wij zijn enorm blij dat Mimeirhel hier komend seizoen komt voetballen”, vertelt technisch directeur Nico-Jan Hoogma. “Mimeirhel is een technisch vaardige en aanvallend ingestelde rechtsback die met zijn snelheid de rechterflank kan bestrijken. Na het vertrek van Navajo Bakboord zochten we een rechtsback die onze selectie van extra impuls kan voorzien en met de komst van Mimeirhel is dat gelukt.” 

Mimeirhel Benita is afkomstig uit de jeugdopleiding van Feyenoord en hij kwam in het seizoen 2023-2024 in actie namens Excelsior Rotterdam. Voor de Kralingers speelde Benita 27 wedstrijden, waarin hij drie assists gaf.