De 8e editie van de Almelo City Cup zit er weer op. De Almelo City Cup is het Walking Football toernooi van het jaar voor de Goldstars van Heracles Almelo. De Almelo City Cup kenmerkt zich door de internationale allure die het toernooi heeft. Ruim 60 teams, afkomstig uit diverse Europese landen, doen mee aan het toernooi. 

De opening vond plaats bij SV Almelo. De waarnemend Burgemeester Arjan Maathuis en Algemeen Directeur van Heracles Almelo Rob Toussaint verzorgden de opening. Alle teams toonden trots hun vlaggen op het podium. De eerste wedstrijden stonden gepland om 11.00 uur.  

De dag stond vol met leuke wedstrijden, mensen die nieuwe contacten legden en uiteraard een hoop vertier. Het sportieve gedeelte sloot om 15.00 uur, waarna alle teams per bus de route vervolgde naar Preston Palace. Hier overnachten (bijna) alle teams. In Preston Palace was in het avondprogramma alle ruimte voor gezelligheid onder het genot van een hapje en een drankje.

Op donderdag begon het toernooi weer om 09.30 uur op de velden van Oranje Nassau en in de middag werden de laatste wedstrijden gespeeld. Daarna vond de prijsuitreiking plaats in de Businessclub van Heracles Almelo.

De aftermovie van Heracles TV is hieronder te bekijken.