Heracles Almelo heeft twee nieuwe verdedigers gecontracteerd. Ivan Mesik en Lorenzo Milani komen over van het Italiaanse Delfino Pescara 1936 uit de Serie C.

Ivan Mesik is een 23-jarige linker centrale verdediger die afkomstig is uit Slowakije. Hij doorliep in zijn vaderland de jeugdopleiding van Spartak Trnava en maakte vervolgens de overstap naar het Deense FC Nordsjaelland. Hij speelde in Noorwegen op huurbasis voor Stabek en Odd en maakte in januari 2023 de overstap naar Delfino Pescara. Daar was hij de afgelopen anderhalf jaar een vaste waarde in het hart van de verdediging. Mesik speelde 48 duels in Italië.  

“Ivan Mesik is een fysiek sterke verdediger, die goed is in de één tegen één duels en tweebenig is. Daarnaast heeft hij de nationale jeugdteams van Slowakije doorlopen en werd hij medio 2022 geselecteerd voor de UEFA Nations League wedstrijd van Slowakije tegen Azerbeidzjan”, vertelt technisch directeur Nico-Jan Hoogma.

Lorenzo Milani is een 23-jarige Italiaan die zijn jeugdopleiding genoot bij Empoli. De linksback speelde in Italië ook nog bij Grosseto en Pontedera waarna hij in de zomer van 2022 een contract tekende bij Delfino Pescara. Daar speelde Milani de afgelopen twee seizoenen 71 duels, waarin hij tevens goed was voor vijf doelpunten en negen assists.

Nico-Jan Hoogma vindt Lorenzo Milani een technisch vaardige speler. “Hij is tweebenig, heeft een goede voorzet in huis en legt veel energie in de wedstrijden.”

Ivan Mesik en Lorenzo Milani tekenen in Almelo een contract tot medio 2028, waarbij Lorenzo Milani een optie in zijn contract heeft voor nog een extra seizoen.