Heracles Almelo heeft Damon Mirani gecontracteerd. De 28-jarige rechtercentrale verdediger komt transfervrij over van FC Volendam en tekent een contract tot medio 2027 in Almelo. Damon Mirani gaat bij Heracles Almelo spelen met rugnummer 4.

Mirani was vrij snel overtuigd van zijn keuze om te tekenen voor Heracles Almelo: “Het kan heel snel gaan. Gisteren ben ik voor het eerst op gesprek geweest met Nico-Jan (Hoogma, red), Rob (Toussaint, red), Erwin (van de Looi, red) en Hendrie (Krüzen, red). Ik heb een heel goed gevoel gekregen en binnen 24 uur was het beklonken. Het verhaal van de club vind ik een sterk verhaal en daar sluit ik graag bij aan.”

Technisch directeur Nico-Jan Hoogma is blij met de ervaring die Mirani toevoegt aan de selectie: “Damon is een kopsterke centrale verdediger die zich bewezen heeft in de Eredivisie. Hij is bovendien een leider, pakt zijn verantwoordelijkheid en is daarmee een welkome versterking.”

De voetbalcarrière van Mirani begon in zijn geboorteplaats bij V.V. Monnickendam. Daar werd hij al snel gescout door FC Volendam waar hij twee jaar in de jeugdopleiding speelde, voordat hij de overstap maakte naar de jeugdopleiding van Ajax.

Na 24 wedstrijden voor Jong Ajax maakte hij de overstap naar Almere City FC. In Flevoland stond hij vijf seizoenen onder contract. De afgelopen drie seizoenen speelde Mirani 107 duels voor FC Volendam, waar hij in 2021-2022 promotie naar de Eredivisie afdwong. Damon Mirani speelde tot dusver 311 officiële wedstrijden in het betaalde voetbal, waarvan 65 wedstrijden in de Eredivisie.