Om de veiligheid in het stadion verder te vergroten gaat Heracles Almelo een aantal aanpassingen doen in het stadion. Het open en gastvrije karakter dat het stadion zo kenmerkt, blijft tegelijk behouden. Heracles en de gemeente Almelo vroegen in afstemming met politie gezamenlijk twee gespecialiseerde bureaus advies uit te brengen. Burgemeester Mirjam van ’t Veld en de directie van Heracles Almelo kunnen zich vinden in de uitkomst en hebben afspraken gemaakt over de maatregelen, die recht doen aan veiligheid én gastvrijheid.

Sinds enige tijd zijn de gemeente en Heracles Almelo in gesprek over de veiligheid in het stadion voor alle supporters en bezoekers. Het gaat om het verkleinen van de veiligheidsrisico’s en om in gevallen waar dat wel nodig is snel en veilig te kunnen optreden door stewards, beveiligers en indien nodig de politie.

Maatregelen
De adviezen waarmee Heracles Almelo de komende periode aan de slag gaat zijn onder meer het realiseren van safe-standing-tribunes en enkele flexibele sectorscheidingen die dichtgezet kunnen worden bij (dreigende) wanordelijkheden. Eén van de maatregelen is ook het aanbrengen van doorzichtig kunststof (lexaan) aan de zijkant van de hoofdtribune. Daardoor wordt, zonder dat zichtlijnen worden belemmerd, in- en overklimmen op deze plek bemoeilijkt. Ook rond het stadion en het uitvak gaat de club een aantal verbeteringen doorvoeren die ten dienste staan van de veiligheid van supporters en bezoekers. Hoe dit precies vorm krijgt, wordt komende periode nader onderzocht.

Stewards
Naast deze maatregelen gaat Heracles Almelo ook aandacht besteden aan onder meer de inzet van stewards. Zij krijgen extra training voor het werken met safe-standing-tribunes en het nog beter vrijhouden van trappen en looproutes. Waarbij ze vanzelfsprekend oog houden voor de beleving in het stadion, die zo kenmerkend is voor de club.