In het eerste weekend van juni kwam eSporter Collin Dekkers uit op Dreamhack Dallas, het eerste grote LAN-toernooi sinds de coronapandemie, waar gestreden werd om twee plekken voor het eSports WK. Helaas wist hij zijn poule op zaterdag niet te winnen, maar mooie resultaten tegen internationaal sterke tegenstanders geven veel vertrouwen om over twee weken in Zweden opnieuw goed te presteren en te strijden om een plek op het WK.

In de eerste wedstrijd speelde Collin, die recent zijn contract verlengde, tegen La Bala, een eSporter uit Puerto Rico. Collin begon ijzersterk aan de wedstrijd en kwam al snel op een 2-0 voorsprong. Zijn tegenstander kwam nog terug tot 2-2, maar Collin herpakte zich en won de wedstrijd overtuigend met 5-2.

In de tweede ronde speelde Collin tegen Umut Gültekin, eSporter van Red Bull Leipzig en voormalig wereldkampioen. De wedstrijd was spannend en ging lang gelijk op. Collin kwam zelfs op een 3-2 voorsprong. Vanaf dat moment drong Umut steeds meer aan en verloor Collin de controle over de wedstrijd. Umut benutte de kansen die hij in het restant van de wedstrijd kreeg, waardoor Collin de wedstrijd nipt met 3-4 verloor. Dat betekende automatisch dat hij geen wedstrijden meer mocht verliezen, want bij twee nederlagen ben je uitgeschakeld op het toernooi.

De volgende tegenstander in Dallas was Obrun, eSporter van Hellas Verona, die zich eerder dit seizoen had gekwalificeerd voor de FC PRO Open. In de eerste helft ging het spel veel op en neer en waren beide spelers erg gewaagd aan elkaar. Dit resulteerde in een 1-1 ruststand. In de tweede helft nam Collin de touwtjes in handen. Met mooie aanvallen en vervolgens ook goals won Collin de wedstrijd knap met 6-3.

Gabriel Freitas, beter bekend als Young, was de volgende tegenstander van Collin op Dreamhack Dallas. Young plaatste zich dit seizoen ook voor de FC Pro Open en schopte het daar tot de kwartfinales. Ook hier begon Collin weer goed aan de wedstrijd en kwam hij snel op een 1-0 voorsprong. In het restant van de eerste helft ging het meer gelijk op en dat was ook te zien aan de ruststand: 2-2. Ook in de tweede helft ging het lang gelijk op. Na 90 minuten stond er 4-4 op het digitale scorebord en dat betekende dus een verlenging. Beide spelers boden elkaar goed partij, alleen was Young de enige die in de verlenging een doelpunt wist te scoren: 4-5. Met deze nederlaag kon Collin de volgende ronde niet meer halen en was hij voor de rest van het toernooi uitgeschakeld.

Collin kijkt met opgeheven hoofd terug op zijn prestaties in Dallas. Collin: “Als je op voorhand naar mijn poule kijkt, hoop je drie spelers zo lang mogelijk te ontlopen, dat zijn Umut, Obrun en Young. Helaas kwam ik ze allemaal al vrij snel tegen. Toch geeft het mij veel vertrouwen dat ik het ze heel lastig heb kunnen maken. Ik heb in grote delen van de wedstrijden mijn beste spel laten zien en dat geeft vertrouwen voor het volgende toernooi wat al weer over twee weken in Zweden zal plaatsvinden: Dreamhack Summer!”