Al 25 jaar is dit ons thuis. 25 jaar aan het Van Riemsdijkplein. 25 jaar waarin Heraclieden een hoop herinneringen hebben gemaakt. De seizoenkaartverlenging is sinds dinsdag 21 mei in volle gang. Bij de verlengingen passeren al die herinneringen de revue. Op woensdag 29 mei werd de 4000e seizoenkaart verlengd door Team Zwart Wit-lid Quinn Toerse.

Het is woensdagmiddag 29 mei wanneer vanuit de stromende regen een jongen met zijn moeder de FanServiceShop binnen loopt, zijn naam is Quinn Toerse. Al vanaf zijn derde was Quinn samen met zijn vader te vinden op Erve Asito, toen nog het Polman Stadion genoemd. Veel kan hij zich niet meer van zijn eerste wedstrijd bij Heracles Almelo herinneren, maar dat hij fan was wist hij vanaf het begin.

Een wedstrijd die in het geheugen gegrift staat is de kampioenswedstrijd tegen Jong Ajax: ”Het was heel mooi om dat mee te maken. We hebben feest gevierd op het veld en zijn daarna nog doorgegaan Hart Voor Heracles.”

De tijden dat Quinn met zijn vader mee gaat zijn inmiddels voorbij. Sinds twee jaar heeft hij nu zijn eigen seizoenkaart. Samen met vrienden juicht hij de club vanuit vak R toe. Wanneer hij niet fysiek aanwezig kan zijn, zorgt hij er op een andere manier voor dat hij de wedstrijd kan bewonderen: ”Ook op vakantie volg ik Heracles Almelo op de voet. Toen ik in Turkije was keek ik Heracles Almelo vanuit een Turks cafĂ©. Ik wil niks missen.”

Sinds dit seizoen is Quinn lid van Team Zwart Wit. ”Ik was altijd al lid van de Herakids. Dit jaar word ik dertien en daarom ben ik nu lid van Team Zwart Wit. Een vriend van mij is ook lid, dus voor mij was de keuze snel gemaakt. Zeker ook omdat je bij een lidmaatschap korting krijgt op de seizoenkaart. Bij de Herakids werden er ook altijd leuke activiteiten georganiseerd, zo mocht ik eens met een speler het veld op lopen. Dat is iets wat ik altijd zal onthouden. Ik kijk nu al uit naar de activiteiten van Team Zwart Wit van volgend seizoen!”