Heracles Almelo stapt na een periode van 21 jaar over op natuurgras. Deze zomer wordt een splinternieuwe mat gelegd in het stadion, waarop de selectie vanaf het nieuwe seizoen de thuiswedstrijden op zal afwerken. Afgelopen week is de transitie van start gegaan.

Op maandag 20 mei, Tweede Pinksterdag, werden de voorbereidingen getroffen, waarna het op dinsdag 21 mei zover was: de korrels werden uit de kunstgrasmat gezogen, waarna de rollen kunstgras werden verwijderd.

Met het verwijderen van de kunstgrasmat wordt de volgende fase in werking gezet. Nadat de laatste laag onder de mat is uitgegraven, kan het beoogde nieuwe veld worden opgebouwd. Begin juli zullen er graszoden gelegd worden. De hybridemat zal bestaan uit 93% gras en 7% kunstgras. Onder de nieuwe grasmat komt een zogeheten krattensysteem dat ónder het gras water opvangt en zorgt voor de bewatering en beluchting van onderen. Heracles Almelo wordt de eerste club in Nederland met dit systeem.

Een kijkje nemen?

Wil jij zien hoe het proces zich ontwikkeld? Dat kan! Bij poort 15/16 (tegenover de ingang van ON) is het stadion toegankelijk voor bezoekers.