Al 25 jaar is dit ons thuis. 25 jaar aan het Van Riemsdijkplein. 25 jaar waarin Heraclieden een hoop herinneringen hebben gemaakt. De seizoenkaartverlenging is sinds dinsdag 21 mei in volle gang. Bij de verlengingen passeren al die herinneringen de revue. Op donderdagochtend 23 mei werd de 2000e seizoenkaart verlengd door Henry ter Haar.

De ochtend van donderdag 23 mei loopt op zijn einde als de familie ter Haar de FanServiceShop binnen komt gewandeld. Vader Henry en zoon Patrick zijn sinds de opening van het Polman Stadion in 1999 al te vinden aan het Van Riemsdijkplein. Dat begon met het bezoeken van losse wedstrijden en dat ging al vrij snel over naar een seizoenkaart.

Henry graaft in zijn geheugen wanneer de vraag wordt gesteld wanneer ze voor het eerst een seizoenkaart hadden: “Dat moet dan meen ik in 2002-2003 geweest zijn.” De familie Ter Haar heeft zodoende beide kampioenschappen in de eerste divisie (Gouden Gids Divisie & Keuken Kampioen Divisie) meegemaakt. “De huldigingen waren prachtige feestjes. Dat doet me ook denken aan de huldiging voor het behalen van Europees voetbal, daar kregen we laatst nog een herinnering van. Mooi! Ondanks dat ik soms last heb van mijn gezondheid verleng ik de seizoenkaart zonder erbij na te denken.”

HENRY TER HAAR

Vader en zoon staan al jaren in sta-vak Q samen met de neven en vrienden van Patrick. Patrick vult aan: “Ik vind het zeer goed dat het sta-vak wordt uitgebreid. Er mag nog wat meer geluid gemaakt worden, vind ik. Doe lekker mee denk ik dan, gezellig met z’n allen sfeer maken. Het zou wat mij betreft nog mooier zijn als ook Vak P toegevoegd wordt aan de sta-tribune.”

Fanatiek zijn Henry en Patrick zeker! Henry heeft jarenlang de uitwedstrijden bezocht. Inmiddels heeft zoon Patrick het stokje overgenomen. “Nu moet ik wel zeggen dat dit door mijn werk als marktkoopman een stuk lastiger is nu uitwedstrijden op verschillende dagen zijn. Vorig seizoen was voor mij fantastisch aangezien we structureel op vrijdagavond speelden. Daardoor kon ik bijna altijd mee”, geeft Patrick aan. Samen hebben ze de meest warme herinnering aan de halve finale van de beker in 2012 uit bij AZ (2-4). Henry: “Ik denk dat veel Heraclieden die daarbij waren dat een van de mooiste wedstrijden ooit vonden. De ontvangst op de snelweg die daarbij hoorde. Prachtig”.

Heb jij een seizoenkaart, maar deze nog niet verlengd? Dat kan tot en met donderdag 6 juni, 23.59 uur, online of in de FanServiceShop tijdens openingstijden. Ga naar heracles.nl/seizoenkaart voor meer informatie of klik hier om direct te verlengen.