Heracles Almelo speelde op zondag 19 mei de laatste wedstrijd van het seizoen 2023-2024 thuis tegen Fortuna Sittard. Stipt om 14.30 uur floot Jeroen Manschot voor het begin van de wedstrijd op Erve Asito. De belangen van de wedstrijd waren vooraf duidelijk. Thuis een resultaat halen en Heracles Almelo zou zichzelf verzekeren van wederom een seizoen Eredivisie. Heracles Almelo koesterde de nul, behield die en zodoende speelde het zichzelf veilig.

Aftastende eerste helft met spaarzame kansen

In een gelijkopgaande wedstrijd waren de spaarzame kansen in de eerste helft op een hand te tellen. Oud-Heraclied Kristoffer Peterson kon na een kwartier spelen vrij koppen, maar de kopbal ontbrak richting en ging over het doel van Michael Brouwer. De doelman moest na een klein half uur wel reddend optreden op een schot van Remy Vita. Dat deed de doelman zeer knap met de voeten. Aan Almelose zijde werden ook wat speldenprikken uitgedeeld. Twee keer vlak achter elkaar werden de schoten van Ajdin Hrustic gekraakt en Sem Scheperman kon eenmaal uit een hoekschop koppen. Fredrik Oppegård was er het dichtst bij. Na een prachtige aanvaller die werd opgezet door Brian de Keersmaecker kon de linksback schieten. Omdat de bal recht afging op doelman Tom Hendriks, die de geblesseerde Luuk Koopmans verving, kon deze gemakkelijk gekeerd worden.

Ook geen doelpunten in de tweede helft

Ook in de tweede helft maakten beide ploegen weinig aanspraak op een treffer. Het was opnieuw Remy Vita die Michael Brouwer tot het uiterste dreef. De doelman strekte zich en tikte het schot naast. Bij de Almeloërs kon Mario Engels nog voor een overwinning zorgen. De spits werd weggestuurd in de diepte door Thomas Bruns, hij kapte zichzelf vervolgens vrij en schoot. Doelman Hendriks onderscheidde zich opnieuw door de bal te keren.

Beide ploegen konden aan het eind met een punt leven, wat Heracles Almelo nog een jaar Eredivisie oplevert.


Heracles Almelo – Fortuna Sittard: 0-0 (0-0)

Gele kaarten: Sem Scheperman

Opstelling Heracles Almelo
Michael Brouwer, Jannes Wieckhoff (81. Lasse Wehmeyer), Kelvin Leerdam, Sem Scheperman (81. Jetro Willems), Fredrik Oppegård, Brian de Keersmaecker, Marko Vejinovic (81. Jordy Bruijn), Thomas Bruns (81. Diego van Oorschot), Ajdin Hrustic (86. Ajdin Hrustic), Mario Engels, Ruben Roosken

Opstelling Fortuna Sittard
Luuk Koopmans, Sadik Fofana, Rodrigo Guth, Siemen Voet, Mitchell Dijks, Loreintz Rosier, Kristoffer Peterson (65. Mouhamed Belheir), Remy Vita, Justin Lonwijk (92. Daan Bisschops), Alessio da Cruz (83. Iman Griffith), Inigo Cordoba (92. Sjors-Lowis Hermsen)