In de uitzending van Heracles TV van deze week staat het Regioplan van de FC Twente / Heracles Academie centraal.

De Academie heeft een bewuste keuze gemaakt om pas vanaf de Onder 12 te starten met een Academieteam. Deze visie betekent dat alle (toekomstige) Academiespelers in hun gehele onderbouwperiode bij de amateurverenigingen blijven voetballen. De drijfveer van de Academie is daarom enorm om de amateurverenigingen te ondersteunen en om met elkaar het algehele voetbalniveau in de regio te laten stijgen, om op die manier de enorme potentie die het voetballandschap bezit optimaal te benutten.

Om dit te realiseren heeft de Academie het Regioplan in het leven geroepen. De Academie organiseert veel activiteiten waarin het haar voetbalkennis deelt met de amateurverenigingen in de regio. Maar ook de amateurverenigingen onderling versterken elkaar met de kennis en ervaring die ze bezitten. Tot slot organiseert de Academie regiotrainingen voor grote groepen jonge kinderen uit de regio.

Deze week is deel 1 van de special over het Regioplan te zien. Volgende week volgt het tweede deel.