De eerste mogelijkheid in de wedstrijd was voor de thuisploeg. Siebe Horemans werkte de bal na een vrije trap naast het doel van Michael Brouwer.

Binnen het kwartier was Heracles Almelo ook gevaarlijk. Jordy Bruijn gaf de bal op Mohamed Sankoh en de spits schoot de bal over het doel. Vlak voor de drinkpauze in de eerste helft werd Excelsior Rotterdam opnieuw gevaarlijk. Troy Parrott schoot de bal hard in het zijnet. Even later in het eerste bedrijf eindigde de bal voor de voeten van Derensili Sanches Fernandes. Het lukte de aanvaller niet om het juiste zetje te geven om de kans te verzilveren.

Excelsior Rotterdam slaat toe

In de blessuretijd van de eerste helft kwam Excelsior Rotterdam op voorsprong. Brouwer keerde een poging van Kenzo Goudmijn, maar in de rebound stond Troy Parrott op de goede plek om de 1-0 binnen te tikken op aangeven van Lance Duijvestijn.

Tweede helft

Vlak na rust kreeg Excelsior Rotterdam een grote mogelijkheid om de score te verdubbelen. Michael Brouwer moest zich strekken om een treffer van Lazaros Lamprou te voorkomen. Ook Duijvestijn mocht vrij uithalen maar opnieuw was Brouwer op zijn post. Ook Julian Baas mocht het van afstand proberen. Zijn inzet verdween net naast het doel. De tweede treffer van Excelsior Rotterdam kwam er na iets meer dan een uur spelen alsnog. Het was opnieuw Parrott die een voorzet van invaller Couhaib Driouech simpel binnen kon tikken. Driouech was even later zelf de maker van het derde doelpunt van de Rotterdammers. Het bleek de definitieve nekslag voor Heracles Almelo in deze wedstrijd.

Mohamed Sankoh raakte met een kopbal nog de paal. Driouech maakte diep in blessuretijd de 4-0.


Excelsior Rotterdam – Heracles Almelo: 4-0

45+. Parrott (1-0)
66. Parrott (2-0)
67. Driouech (3-0)
90+4. Driouech (4-0)

Gele kaarten: Driouech, Zagre, Van Duinen, Sankoh, Hrustic, Vejinovic.


Opstelling Excelsior Rotterdam:
Van Gassel, Benita, Horemans, El Yaakoubi, Zagre, Goudmijn, Duijvestijn, Baas, Sanches Fernandes (62.Driouech), Parrott (90.v.Duinen), Lamprou (85. Naujoks)

Opstelling Heracles Almelo:
Brouwer, Bakboord (85. Wieckhoff), Leerdam, Hoogma, Oppegård, De Keersmaecker, Hrustic (72. Bruns), Bruijn (57. Engels), Limbombe (57. Vejinovic), Sankoh, Roosken