Aanstaande zondag reist Heracles Almelo af naar Rotterdam. Tijdens speelronde 33 van de Eredivisie treffen de mannen van Erwin van de Looi concurrent Excelsior Rotterdam. In Kralingen worden de Almeloërs gesteund door 400 Heraclieden.

De uitwedstrijd tegen Excelsior Rotterdam is traditioneel gezien een lastige horde voor Heracles Almelo. Tien keer eerder speelden beide ploegen tegen elkaar op Eredivisie-niveau in Rotterdam. Daarvan won Heracles Almelo drie keer en tweemaal eindigde het duel onbeslist.

Grote belangen in Kralingen

De belangen zijn groot zondag. Heracles Almelo bezet momenteel de veertiende plek op de Eredivisie-ranglijst. Excelsior Rotterdam heeft een achterstand van zes punten op de Almeloërs en vindt zichzelf terug in de gevarenzone, op de zestiende plek. Indien Heracles Almelo minimaal één punt meeneemt uit Rotterdam-Oost, dan is Eredivisie-voetbal voor volgend seizoen veiliggesteld.

Excelsior Rotterdam staat twee punten achter nummer vijftien RKC Waalwijk. In de resterende wedstrijden (Heracles Almelo-thuis en Feyenoord-uit) hopen zij de Waalwijkers te achterhalen en de veilige haven te bereiken.

Heenwedstrijd

Het heenduel in Almelo won Heracles Almelo met 3-1. Nadat Excelsior Rotterdam via Nikolas Agrafiotis op voorsprong kwam, lukte het de Almeloërs om het tij in de tweede helft te keren. Na de gelijkmaker van Bryan Limbombe werd Excelsior-middenvelder Lazaros Lamprou van het veld gestuurd, toen hij een tweede gele kaart kreeg wegens gemekker op scheidsrechter Joey Kooij.

Enkele minuten nadat de bezoekers met een man minder op het veld kwamen te staan, draaide de wedstrijd volledig om door toedoen van Justin Hoogma. De aanvoerder kopte hard binnen na een piekfijne voorzet van Emil Hansson. In de slotfase besliste Mohamed Sankoh de wedstrijd. De spits die enkele dagen voor het duel in Almelo arriveerde rondde stoïcijns af met en leep stiftje.

Uitgelichte wedstrijd

Een van de memorabele edities uit de historie tussen Excelsior Rotterdam en Heracles Almelo is de laatste Eredivisiewedstrijd in Kralingen. Met de kerstdagen voor de deur troffen Excelsior Rotterdam en Heracles Almelo elkaar in speelronde 17 van het Eredivisie-seizoen 2018-2019. Ondanks het slechte track record in Kralingen beleefde de ploeg van toenmalig trainer Frank Wormuth een uitstekende middag.

Brandley Kuwas was met één doelpunt en twee assists het feestvarken bij de 0-3 zege. De twee andere doelpunten werden gemaakt door Kristoffer Peterson en Mohammed Osman.