Heracles Almelo speelde op zondag 5 mei zwaar onder de maat tegen RKC Waalwijk. Het ging in eigen huis met maar liefst 0-5 onderuit tegen de directe concurrent voor handhaving. Doelpuntenmakers namens RKC Waalwijk waren David Min (3x), Juriën Gaari en Shawn Adewoye. Het aantal punten voorsprong op de ploeg uit Waalwijk slinkt daarmee naar 4 punten. De voorsprong op de andere directe concurrent Excelsior Rotterdam is 6 punten, maar die spelen morgen nog tegen N.E.C.

Tweemaal slap verdedigen zorgt voor een 0-2 achterstand bij rust
Heracles Almelo had het grootste gedeelte van de eerste helft de bal, maar wist vanuit dit balbezit nauwelijks echte kansen te creëeren. RKC Waalwijk deed dat een stuk beter en effectiever. David Min profiteerde na acht minuten al van verkeerd doorstappen centraal achterin en faalde een op een met Brouwer niet. Vlak voor rust maakt Juriën Gaari de uitdaging voor Heracles Almelo om een resultaat te halen een stuk groter. Vanuit een hoekschop kopte hij de 0-2 binnen.

Drama compleet in de tweede helft
Erwin van de Looi greep met drie wissels in de rust in, maar dat had niet het gewenste effect. De snelle aansluitingstreffer bleef uit. In tegenstelling tot de aansluitingstreffer maakte RKC Waalwijk er 0-3 van in de persoon van David Min. In de laatste tien minuten werd die voorsprong nog uitgebreid naar 0-5. Shawn Adewoye kopte een hoekschop van de net ingevallen Denilho Cleonise binnen en amper twee minuten later maakte David Min zijn derde nadat hij profiteerde van een te korte terugspeelbal van Jetro Willems.


Heracles Almelo – RKC Waalwijk: 0-5 (0-2)
8. David Min 0-1, 45+1 Juriën Gaari 0-2, 67. David Min 0-3, 80. Shawn Adewoye 0-4, 82. David Min 0-5.

Gele kaarten: Justin Hoogma, Juriën Gaari

Opstelling Heracles Almelo: Michael Brouwer, Navajo Bakboord, Kelvin Leerdam (67. Mohamed Sankoh), Justin Hoogma (46. Jetro Willems), Fredrik Oppegård, Marko Vejinovic (46. Mario Engels), Brian de Keersmaecker, Sem Scheperman (46. Jordy Bruijn), Ajdin Hrustic, Jizz Hornkamp, Bryan Limbombe

Opstelling RKC Waalwijk: Etienne Vaessen, Juriën Gaari, Shawn Adewoye (83. Julian Lelieveld), Dario van den Buijs, Aaron Meijers (79. Thierry Lutonda), Yassin Oukili, Godfried Roemeratoe, Reuven Niemeijer (70. Richonell Margaret), Chris Lokesa (79. Kevin Felida), David Min, Mats Seuntjens (79. Denilho Cleonise)