Heracles Almelo is een club met een roemrijke historie. Verschillende prachtige hoofdstukken hiervan zijn te zien in het clubmuseum op Erve Asito. Het Heracles Museum werd in de zomer van 2023 vernieuwd en er zijn veel museumstukken toegevoegd aan de collectie.

Aanstaande zaterdag, 4 mei, is het museum geopend. Zoals iedere eerste zaterdag van de maand is het Heracles Museum vrij toegankelijk voor bezoekers. Van 10.00 uur tot 12.00 uur zijn de deuren geopend.

Zondag 5 mei neemt Heracles Almelo het in eigen huis op tegen RKC Waalwijk. De aftrap van het duel in speelronde 32 van de Eredivisie vindt plaats om 12.15 uur. Voorafgaand aan het thuisduel met RKC Waalwijk is het Heracles Museum ook geopend en toegankelijk voor bezoekers. Het clubmuseum is zondag geopend van 11.00 uur tot 12.00 uur.

Heracles Museum

In het Heracles Museum vind je memorabilia uit de rijke historie van Heracles Almelo. Zo kun je in het museum diverse wedstrijdshirts uit het verleden bekijken, hangen er meerdere vaandels en zijn oude teamfoto’s te bewonderen. De kampioensmedailles van de landskampioenschappen uit 1927 en 1941 en de kampioensschaal van de Gouden Gids Divisie uit 2005 zijn te bezichtigen.

Afgelopen seizoen voegden we een nieuw hoofdstuk toe aan onze historie. We promoveerden na een seizoen afwezigheid weer naar de Eredivisie en werden in de slotfase kampioen van de Keuken Kampioen Divisie. Ook die kampioensschaal en de prijzen vanuit de Keuken Kampioen Divisie van het vorige seizoen zijn te bewonderen.