Roetgerink Mode & Schoenen en Carl Gross zorgen ervoor dat spelers, staf, gastdames èn medewerkers van Heracles ook komend seizoen stijlvol gekleed gaan. De modezaak uit Enter en de Duitse producent van luxe kostuums werken al jarenlang samen. “Als Fashion Partner van Heracles wilden we alleen met Carl Gross in zee gaan.”, aldus Paul Roetgering.

Hoelang beide partijen samen zaken doen? Paul Roetgering en Carl Gross-sales agent Chris Kroot durven het niet exact te zeggen. “Al meer dan dertig jaar”, zegt Kroot, waarna Roetgering hem bijvalt. “Chris weet wat er bij ons op de werkvloer speelt, en andersom weten we wat er bij hun speelt. Door de jaren heen hebben we elkaar door en door leren kennen, we zijn echt vrienden van elkaar geworden.”

Carl Gross is een exclusieve Duitse modefabrikant. Het hoofdkantoor is gevestigd in Hersbruck, onder de rook van Nürnberg. In Nederland geldt Roetgerink als de grootste partner van Carl Gross. “Als merken passen we bij elkaar”, legt Kroot uit. “De modemarkt is in de dertig jaar dat we samenwerken sterk veranderd, maar voor zowel ons als Roetgerink geldt dat we zijn meegegroeid.” “Carl Gross en Roetgerink zijn beiden familiebedrijven”, vult Roetgering aan. “We hebben dezelfde waarden: we doen wat we zeggen. Afspraak is afspraak, dat geldt voor ons allebei. Dat zorgt voor een zeer prettige samenwerking”.

Snel handelen

Beide partijen weten daardoor wat ze aan elkaar hebben. Precies daarom wilde Roetgerink alleen met Carl Gross in zee gaan toen ze Fashion Partner van Heracles werd in 2021. “We zijn er voor de hele regio Twente, we kleden “de andere eredivisieclub uit de regio”, knipoogt Paul Roetgering, “al sinds 2010. Toen Heracles Almelo ons in 2021 vroeg om de nieuwe Fashion Partner te worden, zijn we vlot tot overeenstemming gekomen. Almelo en omstreken is voor ons een belangrijk afzetgebied. De samenwerking tussen onze mooie merken, die qua normen en waarden veel op elkaar lijken, past als een mooi maatpak. Wij zitten vol vertrouwen in ons partnership die tot exposure, kruisbestuiving en leuke evenementen leidt.” Een groot voordeel van de samenwerking met Carl Gross is dat bij Roetgerink alle pakken van Carl Gross op voorraad zijn, en als dat niet het geval is hebben we het dankzij de goede band binnen twee dagen in huis. Wanneer Heracles een nieuwe speler presenteert kunnen we dus snel handelen.”

Een ander voordeel is dat Carl Gross pakken biedt die zowel bij de spelers en staf passen, als bij het bestuur. “We werken met twee lijnen, daardoor zijn we als bedrijf in staat om meerdere doelgroepen te bedienen”, legt Chris Kroot uit. “Onze Carl Gross-lijn is uitermate geschikt voor de zakenman.  Daarnaast hebben we CG, Club of Gents. Bij deze kostuums wordt gebruik gemaakt van luxe Italiaanse stoffen in een slim-fit pasvorm. Met die lijn richten we ons op een jongere doelgroep. Deze pakken passen daarom heel goed bij de spelersgroep.”

Visitekaartje

Dankzij Roetgerink en Carl Gross zien de spelers van Heracles er vóór en na de wedstrijd stijlvol uit en kunnen ze zich presenteren als trotse vertegenwoordigers van de club. Roetgering: “Met een goed pak kan je laten zien welke normen en waarden je als club hanteert. De spelers stralen zelfvertrouwen uit en dat is belangrijk, want zij vormen het visitekaartje van de club.”