Heracles Almelo is met de Heracles Foundation genomineerd voor de Voetbal Geeft Prijs met het project ‘Elektrisch Rolstoelvoetbal’. Naast de Heracles Foundation zijn er nog 9 projecten genomineerd die kans maken op de hoofdprijs van €50.000 euro. Er kan op de 10 projecten gestemd worden tot en met de verjaardag van Heracles Almelo, 3 mei 2024. Help jij de Heracles Foundation aan een ultiem verjaardagscadeau? Mocht de Heracles Foundation in de prijzen vallen, zal dit volledig ten goede komen aan het project Elektrisch Rolstoelvoetbal.

Breng nu je stem uit
Supporters kunnen tot en met 3 mei 2024 stemmen op zijn of haar favoriete maatschappelijk project via eredivisie.nl/voetbalgeeftprijs. De top drie is daarna nog in de race voor de hoofdprijs. De bekendmaking van de winnaar vindt plaats tijdens de Eredivisie Awards op maandag 2 september 2024.


Doel Elektrisch Rolstoelvoetbal
Het doel is om het Elektrisch Rolstoelvoetbal in regio Twente mogelijk te maken, specifiek in Almelo. Iedereen die droomt om voetballer te worden, maar hiervoor gebonden is aan een rolstoel of een loopbeperking heeft kan zich aanmelden.

Om deze sport te kunnen beoefenen zijn meerdere elektrische rolstoelen nodig. Deze specifieke rolstoelen zijn door de jaren heen sterk ontwikkeld. Ze zijn voorzien van verschillende snelheid- en wendbaarheidsstanden waardoor diverse situaties goed ingeschat kunnen worden. Voorop is er een bumper geplaatst die het mogelijk maakt om met de bal te dribbelen, te passen of te scoren!

Één zo’n specifieke elektrische rolstoel heeft een waarde van circa €12.000 euro. Het doel is om minimaal 8 stoelen te realiseren die zodoende altijd gebruikt kunnen worden door deze doelgroep en waardoor er op structurele basis getraind kan worden en wedstrijden gespeeld kunnen worden.


Over Voetbal Geeft
De Voetbal Geeft Prijs is een initiatief van de VriendenLoterij, in samenwerking met de Eredivisie CV en ESPN. Met de ‘Voetbal Geeft Prijs 2023 worden eredivisieclubs gestimuleerd om nieuwe, impactvolle maatschappelijke projecten te realiseren. Uit alle inzendingen worden door zowel een jury als het publiek gezamenlijk de beste drie projectplannen gekozen, die beloond worden met een projectfinanciering van 50.000 euro, 30.000 euro of 20.000 euro van de VriendenLoterij. 

De genomineerde projecten
De genomineerde maatschappelijk projecten en eredivisieclubs zijn, in willekeurige volgorde:

• Heracles Almelo – Elektrisch Rolstoelvoetbal
• RKC Waalwijk – Geel en Blauw maakt Groen
• FC Twente – FC Twente wint tegen dementie
• AZ – Next Level!
• Excelsior Rotterdam – Voetbal Extra
• FC Utrecht – De FC Utrecht participatiekeuken
• N.E.C. Nijmegen – N.E.C. Blindentribune
• Sparta Rotterdam – Protected.
• sc Heerenveen – sc Heerenveen Skoalletour
• Go Ahead Eagles – Het Magische stadion