Een warme lentezon, net gekalkte lijnen en de voetbalschoenen vers uit het schoensmeer. Alle ingrediënten waren aanwezig om samen met de 500 meegereisde Heraclieden op jacht te gaan naar de zege tegen PEC Zwolle. Maar in het begin van de wedstrijd bleek niets minder waar. PEC Zwolle had de meeste kansen op een openingstreffer. Met name via de snelle tegenstoot was de thuisploeg gevaarlijk.

Na een kwartier voetballen viel het eerste doelpunt van de wedstrijd. Lennart Thy bracht de thuisploeg op voorsprong, nadat hij de bal afsnoepte van Justin Hoogma en Michael Brouwer kansloos liet met een hard schot van dichtbij. Heracles Almelo moest in de achtervolging en de ploeg van Erwin van de Looi kwam steeds meer in het duel. In het eerste bedrijf waren de kansen spaarzaam. Via Sem Scheperman hadden de Almeloërs een mogelijkheid om de stand gelijk te trekken, maar de Holtenaar kon zijn poging niet genoeg kracht bij zetten.

Vlak voor rust leek Brian de Keersmaecker op weg naar de gelijkmaker, maar doelman Schendelaar kon zijn inzet pareren. Luttele momenten later was het wél raak. In de blessuretijd van de eerste helft kwam een Almelose hoekschop gevaarlijk voor het Zwolse doel te hangen, waarna Marko Vejinovic door toedoen van Justin Hoogma de bal voor zijn voeten kreeg en van dichtbij afwerkte: 1-1.

Kater

Beide teams begonnen ongewijzigd aan de tweede helft in de stad van de Peperbus. Heracles Almelo bleef op zoek naar de opening om één van de aanvallers in stelling te brengen, maar het moest waakzaam zijn op de snelle uitbraken van PEC Zwolle.

Met een kleine 70 minuten op de klok was het immers opnieuw PEC Zwolle dat op voorsprong kwam. Dit keer was het Silvester van der Water die het doelpunt voor zijn rekening nam en zijn oude club pijn deed. Jizz Hornkamp kon op aangeven van Mario Engels razendsnel de Zwolse voorsprong ongedaan maken, maar de spits schoot net naast het doel van Schendelaar.

Filip Krastev gooide de wedstrijd in het slot door in de blessuretijd de 3-1 aan te tekenen. Zodoende keerde Heracles Almelo met een flinke kater terug naar Almelo.


PEC Zwolle – Heracles Almelo: 3-1

16. Thy (1-0)
45+1. Vejinovic (1-1)
69. Van der Water (2-1)
90+3. Krastev (3-1)

Gele kaarten: Namli, Krastev, Lam, De Keersmaecker, Bruns, Hrustic

Opstelling PEC Zwolle:
Schendelaar, Van Polen, Kersten, Lam, El Azzouzi, Mac Nulty, Krastev, Velanas (65. Reijnders), Namli, Van der Water, Thy

Opstelling Heracles Almelo:
Brouwer, Bakboord, Leerdam, Hoogma, Oppegård, Vejinovic (77. Sankoh), De Keersmaecker, Scheperman (68. Bruns), Hrustic, Limbombe (68. Engels), Hornkamp