Zondagmiddag komt Heracles Almelo in actie tijdens speelronde 31 van de Eredivisie. De ploeg van Erwin van de Looi trekt naar Zwolle voor een confrontatie met de huidige nummer dertien van de competitie: PEC Zwolle. Om 12.15 uur wordt er afgetrapt in het MAC³PARK Stadion. Van de Looi kan vanwege blessures niet beschikken over Nikolai Laursen, Sava Cestic, Stijn Bultman, Emil Hansson en Sven Sonnenberg.

De oefenmeester blikt tijdens het wekelijkse perspraatje terug op de voorbereidingen richting de wedstrijd tegen PEC Zwolle. “We zijn voor het publiek even twee weken weggeweest, maar in die tijd hebben we hard doorgetraind. Ook hebben we een prima oefenwedstrijd op de mat gelegd tegen FC Utrecht. Daarnaast hebben we de wedstrijd tegen sc Heerenveen goed geanalyseerd en vanuit daar proberen we bepaalde elementen weer te verbeteren tijdens de training.”

Van de Looi ziet PEC Zwolle als een team die aan de bal goed is. “Je moet ze niet te veel ruimte geven. We hebben ons goed voorbereid en daarnaast moeten we ook doorgaan met de goede serie waar we mee bezig zijn. De laatste wedstrijd tegen sc Heerenveen hebben we dan wel verloren, maar ik vond ons zeker niet minder.”

Jizz Hornkamp

Spits Jizz Hornkamp hoopt de komende weken wederom belangrijk te zijn voor zijn ploeg. “Ik wil nog een aantal doelpunten maken en wedstrijden winnen. We komen steeds meer in ons eigen spel en het is mooi dat het steeds beter gaat. We moeten de volwassenheid en de strijd, net zoals in de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam, komende zondag in Zwolle ook op de mat leggen.”

Bekijk hieronder de voorbeschouwing met Jizz Hornkamp op Heracles TV.