Heracles Almelo heeft donderdagmiddag een besloten oefenwedstrijd afgewerkt tegen FC Utrecht. In de Domstad werd er niet gescoord: 0-0.

De Almeloërs begonnen goed aan het duel. De ploeg van Erwin van de Looi zette de thuisploeg onder de druk en leek zelfs in de openingsfase op voorsprong te komen. Eerst werd een treffer van Jordy Bruijn afgekeurd wegens buitenspel van aangever Mohamed Sankoh. Daarna was het de spits zelf die dichtbij een doelpunt was. Hij kon een voorzet van Marko Vejinovic ternauwernood niet afronden.

De wedstrijd kende een levendige openingsfase, want met een kleine tien minuten op de klok was juist de thuisploeg dichtbij de voorsprong. Isac Lidberg kreeg een schietkans van dichtbij nadat hij werd vrijgespeeld door Jens Toornstra, maar de Zweedse spits stuitte op doelman Michael Brouwer die de inzet fraai pareerde.

FC Utrecht-spits Sam Lammers manifesteerde zich steeds meer in het spel. In een kort tijdsbestek kreeg de huurling van Rangers FC twee goede mogelijkheden om de score te openen. Eerst probeerde hij het van dichtbij, maar hij kon niet genoeg kracht bijzetten om het Brouwer lastig te maken. Vervolgens lukte het hem wél om een kans van dichtbij af te ronden, maar werd hij teruggefloten door de scheidsrechter. Lammers bevond zich in buitenspelpositie.

Na de rust bleef het spelbeeld in Overvecht onveranderd. Ook met enkele nieuwe namen – bij beide kanten – binnen de lijnen golfde het spel heen en weer. Na een uur voetballen kwam de eerste grote kans van het tweede bedrijf op naam van Anthony Descotte. Hij leek 1-op-1 richting de ingevallen doelman Fabian de Keijzer te lopen, maar door toedoen van Academie-speler Jop Tijink kon hij niet afdrukken.

Even later kreeg Descotte nog een mogelijkheid, nadat hij werd bediend door Ole Romeny. De Fransman schoot vanaf de rand van het strafschopgebied, maar zijn inzet ging over.

De slotfase was aangebroken en FC Utrecht drong aan. De thuisploeg was nadrukkelijk op zoek naar de winnende treffer. De Utrechtse druk resulteerde met nog tien minuten te gaan in een goede schietkans voor Ole Romeny, maar De Keijzer liet zich niet passeren. Via de snelle omschakeling probeerde Heracles Almelo de oefenzege nog binnen te slepen, echter leidde dit niet tot grote kansen. Na negentig minuten stond de brilstand nog op het scorebord: 0-0.


FC Utrecht – Heracles Almelo: 0-0

Gele kaarten: Marko Vejinovic, Ryan Flamingo, Thomas Bruns


Opstelling FC Utrecht:
Branderhorst, Van der Maarel (46. Van Hees), Ter Avest (46. Kooy), Viergever (46. Mukeh), El Karouani (46. Held), Bozdogan, Fraulo (46. Jensen), Flamingo, Toornstra (46. Romeny), Lammers (46. Blake), Lidberg (46. Descotte)

Opstelling Heracles Almelo:
Brouwer (46. De Keijzer), Bakboord (46. Wehmeyer), Leerdam (46. Tijink), Hoogma (46. Willems), Roosken, Vejinovic (46. Scheperman), De Keersmaecker (46. Van Oorschot), Bruns, Bruijn, Limbombe (46. Engels), Sankoh