Heracles Almelo wist op zondag 14 april de goede week met winstpartijen tegen AZ en Sparta Rotterdam geen vervolg te geven tegen sc Heerenveen. De ploeg van Erwin van de Looi kreeg een vroege goal tegen via Che Nunnely en wist in het restant van de wedstrijd de kansen die het kreeg niet te verzilveren. Pelle van Amersfoort gooide de wedstrijd vlak voor tijd in het slot. Daardoor eindigde de wedstrijd in 0-2. Met nog vier wedstrijden te gaan heeft Heracles Almelo acht punten voorsprong op RKC Waalwijk dat op dit moment op een nacompetitieplek staat.

Che Nunnely profiteert van fout achterin bij Heracles Almelo
Heracles Almelo begon uitstekend aan de eerste helft en was dominant aan de bal. Via Marko Vejinović, Brian de Keersmaecker en Ajdin Hrustić werd veelvuldig de voorwaartse oplossing gevonden. Dat leverde al vroeg twee kansen op. De eerste kans was voor Bryan Limbombe die het van van een meter of 20 probeerde. Zijn pegel zeilde rakelings naast. Ook Jizz Hornkamp kwam aan schieten toe. Doelman Mickey van der Hart wist deze inzet met zijn vuisten te pareren.

Ondanks het overwicht kwam sc Heerenveen op een 0-1 voorsprong. Che Nunnely schatte een te korte terugspeelbal van Sven Sonnenberg op waarde en verschalkte Michael Brouwer door de benen. In een verder gelijk opgaande eerste helft kreeg Heracles Almelo nog twee goede kansen. Sem Scheperman kwam na een half uur spelen net een teenlengte tekort bij een scherpe voorzet van Navajo Bakboord om de bal goed op doel te krijgen. Vlak voor rust had Sven Sonnenberg de mogelijkheid om zijn fout goed te maken. Hij verlengde een vrije trap met buitenkant rechts, maar zijn inzet spatte uiteen op de lat.

Heracles Almelo verzilvert de kansen niet, sc Heerenveen wel
In de tweede helft drong Heracles Almelo wel aan, wist het ook kansen te creëeren, maar scoorde het niet. Na ruim een uur spelen kwam Bryan Limbombe knap door aan de linkerkant, hij legde terug op Ajdin Hrustić, maar die raakte Pawel Bochniewicz die zich voor het schot gooide. Jizz Hornkamp wist een heerlijke steekbal van diezelfde Hrustić niet te promoveren tot doelpunt. De ingevallen Mohamed Sankoh schoot in de slotfase wel twee keer raak, maar deed dat beide keren vanuit buitenspelpositie.

Waar het Heracles Almelo niet lukte om de spaarzame kansen te verzilveren, lukte dat sc Heerenveen wel. Een corner in de 88e minuut werd door spits Pelle van Amersfoort achter doelman Brouwer gekopt, 0-2.


Heracles Almelo – sc Heerenveen: 0-1 (0-1)
9. Che Nunnely 0-1, 88. Pelle van Amersfoort 0-2.

Gele kaarten: Marko Vejinović, Thom Haye

Opstelling Heracles Almelo
Michael Brouwer, Navajo Bakboord (60. Jetro Willems), Sven Sonnenberg, Kelvin Leerdam, Fredrik Oppegård, Marko Vejinović (74. Mohamed Sankoh), Brian de Keersmaecker, Sem Scheperman (60. Mario Engels), Ajdin Hrustić, Jizz Hornkamp, Bryan Limbombe.

Opstelling sc Heerenveen
Mickey van der Hart, Hussein Ali, Sven van Beek, Pawel Bochniewicz, Mats Köhlert, Thom Haye, Simon Olsson, Luuk Brouwers (59. Espen van Ee), Patrik Wålemark (59. Loizos Loizou), Pelle van Amersvoort, Che Nunnely.