Heracles Almelo neemt het zondagmiddag in eigen huis op tegen sc Heerenveen. Het duel begint om 12.15 uur. Trainer Erwin van de Looi kan vanwege blessures niet beschikken over Emil Hansson, Jannes Wieckhoff, Sava Cestic, Nikolai Laursen en Stijn Bultman. Justin Hoogma en Thomas Bruns zijn geschorst.

Van de Looi is trots op zijn ploeg na de overwinningen tegen Go Ahead Eagles, AZ en Sparta Rotterdam. “Dat zijn stuk voor stuk goede tegenstanders. Vooraf reken je niet op negen punten uit de laatste vier wedstrijden als je de tegenstanders bekijkt. Toch vind ik dat we op de goede weg zijn en dat de stijgende lijn die we ingezet hebben nu gepaard gaat met punten. Dat is mooi om te zien en een beloning voor de ploeg.”

“Nu moeten we zorgen dat de ballon niet leegloopt”, vervolgt de oefenmeester. “We moeten ons allereerst definitief handhaven. We trainen hard en scherp. Dus op en buiten het veld zorgen we ervoor dat we scherp blijven en komende zondag moeten we weer met veel lef en energie spelen. Als wij ons plan goed uitvoeren dan maken we ook tegen sc Heerenveen een goede kans op een resultaat. Sc Heerenveen is de laatste tijd qua prestaties wat wisselvallig maar ze kunnen als ze hun niveau halen goed spelen. Met name aan de bal zijn ze goed. Het is mooi dat we zondag wederom in een uitverkocht huis spelen. De wisselwerking met de supporters is heel belangrijk en ik kijk er weer naar uit om in een mooie ambiance te voetballen.”

Bekijk hieronder de voorbeschouwing op Heracles TV.