Heracles Almelo heeft zaterdagmiddag uitstekende zaken gedaan in de Eredivsie. Op “Het Kasteel” werd Sparta Rotterdam verslagen met 1-2. Heracles Almelo toonde veerkracht, want een 1-0 achterstand bij rust werd in de tweede helft omgebogen en met een mooie driepunter beloond.

De openingsfase in Rotterdam was volledig in balans. Beide ploegen zochten voorzichtig naar de opening, maar die werd niet gevonden. Het eerste moment van opwinding in de wedstrijd was na een half uur voetballen, toen Arno Verschueren ontsnapte aan de Almelose defensie. Het schot van de Sparta-middenvelder werd echter in de kiem gesmoord door Navajo Bakboord.

Enkele minuten daarna was het Shunsuke Mito dichtbij de openingstreffer, maar zijn inzet werd goed gepareerd door Michael Brouwer.

Het grootste gevaar van Almelose zijde kwam van de voet van Ajdin Hrustic. Zijn directe vrije trap van een meter of 25 plaatste hij laag in de hoek, maar Nick Olij liet zich niet verrassen. In de tegenstoot sloeg Sparta Rotterdam wél toe. Een snelle counter met Charles-Andreas Brym als eindstation werd de Heraclieden vlak voor rust alsnog fataal: 1-0.

Veerkracht

Heracles Almelo kwam goed uit de kleedkamer voor de tweede helft. De Almeloërs hadden slechts drie minuten in het tweede bedrijf nodig voor de gelijkmaker. Een scherp aangesneden vrije trap van Marko Vejinovic belandde op het hoofd van Justin Hoogma en onze aanvoerder kopte hard raak.

Heracles Almelo ging op jacht naar een volgende treffer. De ploeg van Erwin van de Looi kreeg de wedstrijd steeds meer in handen en creëerde ook de nodige kansen. Blaffen werd bijten toen Mario Engels werd gelanceerd aan de rechterkant van het veld. De ingevallen aanvaller kapte zijn tegenstander uit en legde goed terug op Hornkamp. De spits faalde niet en maakte de comeback van Heracles Almelo compleet: 1-2.

Met vechtlust en veerkracht trok Heracles Almelo gesteund door een vol uitvak gevuld met ruim 450 Heraclieden de drie punten over de streep.


Sparta Rotterdam – Heracles Almelo: 1-2

42. Brym (1-0)
48. Hoogma (1-1)
73. Hornkamp (1-2)

Gele kaarten: Scheperman, Bruns, Metinho, Hoogma

Opstelling Sparta Rotterdam:
Olij, Bakari (83. Rosario), Vriends (83. Meissen), Eerdhuijzen (90. Velthuis), Van der Kust, Metinho (83. De Guzman), Mito (65. Neghli), Clement, Brym, Verschueren, Saito

Opstelling Heracles Almelo:
Brouwer, Bakboord (90, Willems), Sonnenberg, Hoogma, Oppegård, Vejinović, Leerdam (68. Roosken), Scheperman (46. Bruns), Hrustić, Hornkamp (87. Sankoh), Limbombe (68. Engels)