Heracles Almelo neemt het zaterdagmiddag op tegen Sparta Rotterdam. Het duel op Sparta Stadion “Het Kasteel” begint om 16.30 uur. Trainer Erwin van de Looi kan vanwege blessures niet beschikken over Emil Hansson, Jannes Wieckhoff, Sava Cestic, Nikolai Laursen en Stijn Bultman. Brian de Keersmaecker is geschorst.

De oefenmeester blikt in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam eerst terug op de thuiswedstrijd tegen AZ. “De 5-0 overwinning op AZ was een echte teamprestatie”, aldus Van de Looi. “De gemaakte afspraken werden goed uitgevoerd en een aantal momenten in de wedstrijden vielen onze kant op. Donderdag hebben we de wedstrijd nabesproken en hebben we de jongens ook laten zien wat we goed hebben gedaan woensdag. Dat moeten we meenemen naar de volgende wedstrijden. Maar ik vind wel dat we stabieler worden. De stijgende lijn zit erin en het is mooi dat die stijgende lijn nu ook punten oplevert.”

Lang nagenieten van de 5-0 zege op AZ was er niet bij voor de ploeg van Van de Looi. “De focus ligt sinds donderdagochtend alweer volledig op het uitduel tegen Sparta Rotterdam. We spelen drie duels in zeven dagen en dus is het van belang dat we goed herstellen, goed eten en rusten. Er liggen voor ons een aantal mooie uitdagingen nu en een resultaat halen in een uitwedstrijd is er daar één van. Sparta Rotterdam is een degelijk en volwassen team met een goede spelopvatting. We moeten minimaal dezelfde energie in de wedstrijd leggen als in de wedstrijd tegen AZ, willen we daar kans maken op een goed resultaat.”

Bekijk hieronder de voorbeschouwing met Erwin van de Looi bij Heracles TV.