Heracles Almelo kwam op woensdagavond in actie tijdens speelronde 28 van de Eredivisie. In Almelo ontving de ploeg van Erwin van de Looi de nummer vier uit de competitie, AZ uit Alkmaar. Heracles Almelo startte om 18.45 uur met drie andere namen aan de aftrap ten opzichte van de laatste wedstrijd op bezoek bij FC Twente. Heracles Almelo stapte na 90 minuten tegen AZ met maar liefst 5-0 van het veld en deed uitstekende zaken in de strijd tegen degradatie.

Fantastisch doelpunt De Keersmaecker en strafschoppen Hornkamp
Heracles Almelo wist agressief te beginnen tegen de bezoekers uit Alkmaar, maar kon in de openingsfase van de wedstrijd nog geen grote mogelijkheden creëren. AZ wist op één doelpoging van linksback Møller Wolfe na ook weinig gevaar te stichten voor het doel van Michael Brouwer. 

Na een kleine twintig minuten in de eerste helft komt Heracles Almelo via een fantastisch doelpunt van middenvelder, Brian De Keersmaecker op een 1-0 voorsprong. De Belg schoot na het goede terugleggen van Fredrik Oppegård de bal vanaf de rand van het strafschopgebied met zijn linkervoet in de bovenhoek. Aan het einde van de eerste helft kreeg Heracles Almelo een strafschop. Na een steekbal van Bryan Limbombe werd Jizz Hornkamp door Riechedly Bazoer naar het gras gewerkt. De spits ging zelf achter de bal staan en verdubbelde beheerst de score in het voordeel van de Almeloërs. Daar bleef het echter niet bij in de eerste helft. Één minuut later kreeg Heracles Almelo opnieuw een strafschop omdat nu Bryan Limbombe in het zestienmetergebied werd gevloerd. Jizz Hornkamp ging opnieuw achter de bal staan en stuurde doelman van AZ, Mathew Ryan de andere hoek in. Hornkamp maakte hiermee zijn negende Eredivisietreffer van het seizoen en de 3-0 voor Heracles Almelo in de wedstrijd. 

Sankoh’s slotfase
De ploeg van Erwin van de Looi kwam in de tweede helft goed uit de startblokken met meteen een mogelijkheid voor basisklant Sem Scheperman. De poging van de middenvelder ging rakelings langs het doel van AZ. Heracles Almelo had de zaken net als in de eerste ook in de tweede bedrijf goed op orde. Michael Brouwer moest daarentegen in de tweede helft wel een aantal keren ingrijpen, maar hield samen met zijn verdediging het doel schoon. Zelf creëerde Heracles Almelo via Hornkamp en Limbombe nog een aantal mogelijkheden in de tweede helft.

In de slotfase van de wedstrijd wisselt Heracles Almelo nog vier keer en kwam onder andere Mohamed Sankoh in de 88e minuut binnen de lijnen voor Hornkamp. Bij zijn tweede balcontact scoorde Sankoh met een mooie volley op aangeven van andere invaller Jordy Bruijn. Het doelpunt van Sankoh leek het toegift in een fantastische wedstrijd voor Heracles Almelo, maar niets bleek minder waar. Sankoh maakte ook nog de vijfde treffer. Invaller Kelvin Leerdam gaf de bal perfect in de loop van de jonge aanvaller van Heracles Almelo die vervolgens de bal rustig langs Ryan tikte. 


Heracles Almelo – AZ: 5-0 (3-0)

19. De Keersmaecker (1-0)
38. Hornkamp (2-0)
40. Hornkamp (3-0)
90. Sankoh (4-0) 
94. Sankoh (5-0)

Gele kaarten: De Keersmaecker, Hoogma, Belic.

Opstelling Heracles Almelo:
Brouwer, Bakboord, Sonnenberg, Hoogma, Oppegård, Vejinović, De Keersmaecker (82. Leerdam), Scheperman (65. Engels), Hrustić (82. Bruijn), Limbombe (82. Roosken), Hornkamp (88. Sankoh).

Opstelling AZ:
Ryan, Sugawara, Goes (45. Van Bommel), Bazoer (64. Penetra), Møller Wolfe (64. De Wit), Clasie, Belic (45. Addai), Mijnans, De Wit, Pavlidis, Van Brederode (81. Poku).