Heracles Almelo neemt het woensdagavond in eigen huis op tegen AZ. Trainer Erwin van de Looi kan vanwege blessures niet beschikken over Jannes Wieckhoff, Sava Cestic, Nikolai Laursen, Emil Hansson en Stijn Bultman. Thomas Bruns is geschorst.

Erwin van de Looi verwacht een pittige wedstrijd tegen de huidige nummer vier van de Eredivisie. “AZ kan goed voetballen en ze zijn ook vaardig aan de bal. We hebben een plan gemaakt om ze te bestrijden en het wordt belangrijk om morgen een signaal af te geven aan het publiek dat we voor een resultaat willen gaan. Wij maken stappen en zijn aan het groeien. Dat moet uitbetaald worden in punten. Dat is nog te weinig gebeurd. We hebben her en der wat dure punten laten liggen”, aldus de oefenmeester.

Ajdin Hrustić was vorige week op pad met het nationale team van Australië. Hij speelde twee interlands tegen Libanon. Ook AZ-doelman Mathew Ryan kwam tijdens die interlands in actie voor Australië. “Mathew Ryan en ik kennen elkaar al lang en zijn goede vrienden”, vertelt Ajdin Hrustić. “We hebben veel contact met elkaar en praten momenteel veel over AZ en Heracles Almelo. Mathew Ryan en AZ zijn bezig aan een goed seizoen. Het is mooi om woensdag tegen elkaar te spelen. Normaal gun ik hem een clean sheet, maar woensdag even niet. Wij willen thuis punten pakken en daar gaan we alles weer voor geven, net als afgelopen zondag in het uitduel tegen FC Twente. Toen viel het niet onze kant op. We hebben na de winterstop de meeste punten in thuisduels gepakt. Die lijn willen we doorzetten”, besluit Hrustić.

Bekijk hieronder de volledige voorbeschouwing met Ajdin Hrustić bij Heracles TV.