Heracles Almelo heeft op zondag 31 maart in de Twentse derby te weinig aanspraak gemaakt om punten te pakken in de strijd om handhaving. In een slordige wedstrijd had FC Twente het grootste gedeelte van de tijd de bal, maar waren er weinig kansen te bewonderen. De ploeg van Erwin van de Looi had verdedigend de zaakjes uitstekend op orde tot één moment in de tweede helft. Myron Boadu schoot uit de draai raak en zodoende pakte FC Twente de drie punten, 1-0. Heracles Almelo was in de slotfase nog wel dichtbij via Mario Engels, maar trok uiteindelijk aan het kortste eind.

Overwicht FC Twente in de eerste helft, weinig kansen
In de openingsfase had FC Twente het overwicht. De thuisploeg kreeg binnen twintig minuten al zes hoekschoppen, maar het leverde nog geen echte kansen op. Het eerste echte doelgevaar van de wedstrijd kwam na een half uur spelen, toen Boadu van dichtbij probeerde binnen te schieten. Doelman Michael Brouwer verweerde zijn inzet knap en hield zijn doel schoon.

Vlak voor rust schoot Robin Pröpper nog rakelings naast, maar een treffer leverde dat niet op. Beide ploegen hielden elkaar na 45 minuten voetballen in evenwicht.

Boadu wordt matchwinner ondanks goede slotfase van Heracles Almelo
Aan het begin van de tweede helft kreeg Heracles Almelo een kans om op voorsprong te komen. Met een goede actie bracht Bryan Limbombe zichzelf in een schietpositie, maar de buitenspeler kon niet hard genoeg afdrukken.

Enkele minuten later kreeg Mats Rots een grote kans, maar Brouwer keerde ook zijn inzet. De Almelose doelman werd in de volgende Enschedese aanval wél geklopt, toen Myron Boadu van dichtbij raak kon schieten. De spits werd vrijgespeeld door Gijs Smal en hij liet Brouwer kansloos op zijn schot.

Michel Vlap die in het veld was gekomen voor Boadu was dichtbij een tweede treffer met twee afstandschoten. Een vrije trap ging rakelings over en het tweede schot vloog gelukkig voor Brouwer langs de juiste kant van de paal. Aan de andere kant had Jizz Hornkamp de kans op de gelijkmaker. Limbombe glipte aan de linkerkant langs zijn directe tegenstander, gaf vanaf de achterlijn voor en Hornkamp toucheerde de voorzet net niet genoeg om het tot doelpunt te promoveren.

De echt grote kans kwam in de slotfase van de wedstrijd. In blessuretijd kreeg Mario Engels de bal via een lekkere steekpass van Brian de Keersmaecker voor zijn voeten, maar zijn dropkick raakte de paal!


FC Twente – Heracles Almelo: 1-0 (0-0)
54. Myron Boadu (1-0)

Gele kaarten: Hoogma, Van Wolfswinkel, Oppegård, Bruns, Bakboord.

Opstelling FC Twente:
Unnerstall, Sampsted (46. Regeer), Bruns, Pröpper (77. Van Hoorenbeeck), Smal, Kjølø, Sadílek, Steijn (88. Besselink), Rots (88. Hilgers), Boadu (59. Vlap), Van Wolfswinkel

Opstelling Heracles Almelo:
Brouwer, Bakboord, Leerdam (76. Sonnenberg), Hoogma, Oppegård, De Keersmaecker, Hrustić (83. Engels), Bruijn (60. Bruijn), Limbombe (76. Sankoh), Hornkamp, Roosken (60. Vejinović)