Heracles Almelo neemt het zondag in Enschede op tegen FC Twente. Trainer Erwin van de Looi kan in de Twentse derby vanwege blessures geen beroep doen op Jannes Wieckhoff, Sava Cestic, Nikolai Laursen en Stijn Bultman. De inzetbaarheid van Ajdin Hrustic is nog twijfelachtig.

Van de Looi hoopt met zijn ploeg de goede lijn van de laatste weken door te trekken. “We moeten doorgaan met waar we mee bezig zijn. Ik ben benieuwd hoe mijn ploeg het gaat doen. Ik kijk met een tevreden gevoel terug op de oefenduels met FC Groningen en Werder Bremen O23. We hebben aan de bal goede dingen laten zien maar er kwamen ook wel een aantal zaken naar boven die we weer kunnen verbeteren.”

“Het was een teleurstelling dat Stijn Bultman en Ajdin Hrustic geblesseerd terugkwamen na interlands”, vervolgt de trainer. “Stijn Bultman komt zeer waarschijnlijk de rest van het seizoen niet meer in actie. Hij is al geopereerd aan zijn knie. De spoeling centraal achterin wordt dus dun, maar daar moeten we mee dealen. We hopen dat Ajdin Hrustic zondag tegen FC Twente gewoon inzetbaar is.”

Van de Looi merkt in aanloop naar de Twentse derby een andere sfeer dan normaal. “Je merkt dat het net even anders is. De mensen spreken je wat vaker aan over deze wedstrijd en ook de groep is ermee bezig. De wedstrijd leeft en dat is mooi. We moeten met ons hart spelen, maar ook ons verstand meenemen en geen gekke dingen doen. Dit soort wedstrijden worden vaak op details beslist.”

Bekijk hieronder de volledige voorbeschouwing op Heracles TV.