Aanstaande zaterdag vertegenwoordigt Ilias Dardour Heracles eSports tijdens de KPN eDivisie Cup – het grootste FC24 fantoernooi waar fanatieke gamers kans maken om uit te komen voor zijn/haar favoriete club. De 19-jarige gamer wist zich via verschillende kwalificatietoernooien te plaatsen voor de grote finale op zaterdag 30 maart 2024. Hier maakt hij kans op het bijbehorende prijzengeld van €2000,-, twee tickets voor een nader te bepalen voetbalwedstrijd en een eigen Trust Gaming Stoel met het logo van Heracles Almelo.

In aanloop naar de finale werden er per Eredivisieclub acht online toernooien georganiseerd. Elke online kwalificatieronde leverde één winnaar op, waarna de in totaal acht winnaars doorstroomden naar de Club Championships. Tijdens de Club Championships plaatste per Eredivisieclub één winnaar zich voor de finale in de H20 Esports Campus Purmerend. Ilias Dardour is die grote winnaar en vertegenwoordigt Heracles eSports tijdens de finale.

Dat Ilias in aanraking is gekomen met eSports is niet gek, aangezien hij zijn hele leven al goed bevriend is met Aimane Oualit, eSporter van Sparta Rotterdam. “Hij heeft mij geïnspireerd om ook veel te gaan spelen”, vertelt Ilias. “Ik was een tijdje gestopt, maar sinds Aimane in de eDivisie actief is, begon ik het spel ook steeds meer te spelen. Gemiddeld speel ik denk ik wel vier uur per dag. Ik hoop dat die trainingsuren worden beloond en ik het toernooi kan winnen.”

Aansluitend aan de KPN eDivisie Cup zal team Heracles eSports strijden om de virtuele landstitel bij de KPN eDivisie Finals. In de kwartfinale spelen de eSporters tegen Ajax. Een lastige tegenstander, dat weet ook Ilias. Toch gelooft hij dat er mogelijkheden liggen: “Met Collin, Milan en Vince beschikt Heracles Almelo over een sterk team. Ajax is voor velen de favoriet, maar er zijn altijd kansen om te scoren. Als ze die kansen afmaken, heb ik er vertrouwen in dat ze kunnen winnen. Ik ben er in ieder geval bij om ze te supporten!”