Heracles Almelo heeft woensdagmiddag een oefenzege geboekt op SV Werder Bremen O23. De Almeloërs wonnen het besloten oefenduel op het eigen trainingsveld met 2-0. De doelpunten werden gescoord door Kelvin Leerdam en Lasse Wehmeyer.

De bezoekers uit Duitsland kregen de eerste kans van de wedstrijd. Linus Urban werd vrijgespeeld en mocht vanaf twintig meter een poging wagen op het doel van doelman Michael Brouwer. De bal zeilde echter vlak naast het doel.

Met veel bravoure speelde Heracles Almelo zich onder de druk uit van Werder Bremen. De ploeg van Erwin van de Looi kreeg de wedstrijd onder controle en zocht naar de opening om de Duitse defensie te splijten. Dat lukte na een klein kwartiertje, toen Ruben Roosken en Emil Hansson op fraaie wijze met elkaar combineerden. Daarna wist de Zweed Jordy Bruijn te bedienen met een lepe steekpass, maar de geboren Amsterdammer schoof de bal naast. Door de goede counter-pressing van de Almeloërs kreeg Werder Bremen geen vat op de wedstrijd.

Met 25 minuten op de klok kwam Heracles Almelo op voorsprong. Een goede hoekschop van Jordy Bruijn belandde op het hoofd van Kelvin Leerdam die hard binnen kopte: 1-0.

Voor rust kreeg Werder Bremen nog de uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker, maar Brouwer pareerde de inzet van spits Maik Lukowicz.

Veel wisselingen in de tweede helft

In de tweede helft verscheen er een ander Heracles Almelo op het veld. Elf nieuwe namen met onder meer twee spelers vanuit de FC Twente/Heracles Academie: Jop Tijink en Harrie Kuster. Het ingebrachte elftal van de Almeloërs had weinig tijd nodig om de voorsprong te verdubbelen. Het tweede bedrijf was nog geen zes minuten onderweg, toen doelman Robin Jalving Lasse Wehmeyer wegstuurde met een verre doeltrap. De vleugelspeler passeerde de Duitse doelman met een fraaie stift en vergrootte de voorsprong naar 2-0.

In de slotfase van het duel kreeg Werder Bremen-aanvoerder Lukowicz nog een kans om de spanning terug te brengen, maar de 29-jarige Duitser krulde de bal net over de kruising. Zodoende eindigde de oefenwedstrijd in een 2-0 zege op SV Werder Bremen O23.Heracles Almelo – SV Werder Bremen O23: 2-0
23. Kelvin Leerdam (1-0)
51. Lasse Wehmeyer (2-0)

Opstelling Heracles Almelo (1e helft):
Brouwer, Bakboord, Leerdam, Hoogma, Roosken, De Keersmaecker, Vejinovic, Bruijn, Limbombe, Hornkamp, Hansson

Opstelling Heracles Almelo (2e helft):
Jalving, Wehmeyer, Sonnenberg, Tijink, Willems, Kuster, Scheperman, Bruns, Van Oorschot, Sankoh, Engels

Opstelling SV Werder Bremen O23:
Dudu, Kébé, Urban, Schulz, Wagner, Heitmann, Schwarz, Li, Löpping, Kratt, Lukowicz