Jong Noorwegen heeft dinsdag het EK Kwalificatieduel van San Marino gewonnen. De Scandinaviërs – met Fredrik Oppegård de volledige 90 minuten in de ploeg – hadden geen moeite met de San Marinezen: 4-0.

San Marino begon brutaal aan de wedstrijd in het Viking Stadion in Stavanger, Noorwegen. Spits Tommaso Famiglietti zorgde voor het eerste gevaar, maar tot een schot kwam het niet. Ondanks de goede moed van de bezoekers was het alsnog Noorwegen dat na zes minuten voetballen op voorsprong kwam. Op aangeven van Mvuka Mugisha opende Isak Hansen-Aaroen de score: 1-0.

De eerste helft van de wedstrijd was volledig in handen van de thuisploeg. Met acht geloste schoten op doel (tegenover nul van San Marino) had Noorwegen voldoende mogelijkheden gehad om de voorsprong te verdubbelen, maar de bevrijdende tweede treffer van de wedstrijd viel niet. Pas in de tweede helft lukten het de Noren om één van de gecreëerde kansen te verzilveren, toen verdediger Robin Ostrom van dichtbij kon afwerken. Vanaf dat moment zat Noorwegen op rozen en waren alle illusies van San Marino verdwenen.

Met een uur op de klok vergrootte Isak Hansen-Aaroen de marge naar drie. De talentvolle middenvelder van Werder Bremen maakte zijn tweede goal van de dag, waarmee hij het duel definitief in het slot gooide.

In de slotfase van het duel zorgde invaller Thelo Aasgaard voor de kers op de taart door vlak voor tijd een goede pass van Seedy Jatta te promoveren tot een treffer. Het vormde het slotstuk van de wedstrijd: 4-0.

Spannende strijd richting EK-21

Noorwegen is in een spannende strijd verwikkeld met Italië en Ierland in de jacht op een ticket voor het EK-21 komende zomer. De Noren staan momenteel derde in de poule met twaalf punten uit zes duels. Italië en Ierland hebben respectievelijk vijftien en dertien punten verzameld. De Italianen hebben echter een wedstrijd meer gespeeld dan Noorwegen en Ierland.


Jong Noorwegen – Jong San Marino: 4-0
6. Isak Hansen-Aaroen (1-0)
49. Robin Ostrom (2-0)
62. Isak Hansen-Aaroen (3-0)
89. Thelo Aasgaard (4-0)

Opstelling Jong Noorwegen:
Tangvik, Sjovold, Ostrom, Hjelde, Oppegård, Zafeiris, Mannsverk, Arnstad, Mvuka Mugisha, Hansen-Aaroen, Schjelderup

Opstelling Jong San Marino:
Amici, G. Benvenuti, Sancisi, Zavoli, Giocondi, Pasolini, Vallo Casadei, Sensoli, T. Benvenuti, Famiglietti, Zannoni