Afgelopen vrijdag verzamelden de fanatiekste FC24 spelers zich in de BusinessClub van Erve Asito voor een van de grootste toernooien van Nederland. Jong en oud streden om een prijzenpot van meer dan €1500,-. In totaal deden er elf eSporters mee, uiteraard inclusief Heraclieden Vince Eijkens, Collin Dekkers en Milan Plevier.

Tobias de Boer, eSporter van FC Volendam en voormalig eTalent van Heracles Almelo, en Mounir El Kahtaoui, eSporter van NEC, knokten zichzelf tot de finale. De finale ging erg gelijk op en uiteindelijk moesten zelfs strafschoppen uitmaken wie de winnaar werd. In deze strafschoppenserie bleek Mounir de koelste en hij ging er met de hoofdprijs vandoor. Hij won hiermee  €500,-, keuze uit een comfortabele gamingstoel of RGB-gamingbureau van Trust, en een gaming headset PS5 van Trust. Nummer twee Tobias de Boer mocht €300,-, een soundbar met RGB-verlichting van Trust en een gaming headset PS5 van Trust mee naar huis nemen.

In de strijd om de derde plaats nam Tygo Hartensveld, eSporter van Excelsior Rotterdam, het op tegen Aimane Oualit, eSporter van Sparta Rotterdam. Ook deze wedstrijd ging lag gelijk op. Uiteindelijk trok Tygo in dit Rotterdamse onderonsje aan het langste eind. Hierdoor won hij €200,- en een gaming headset PS5 van Trust. Aimane mocht als nummer vier een gaming headset PS5 van Trust meenemen. Naast deze prijswinnaars werden drie gaming headsets PS5 van Trust en FIFA kaarten van Eigenfifakaart.nl verloot onder alle deelnemers.

Seizoenskaarthouder Pieter Koers verrassing van het toernooi

Naast de aanwezige eSporters, was er ook een jong talent die zich liet zien op de Snatch x Heracles EA FC24 Open. Seizoenskaarthouder Pieter Koers wist namelijk eerste te worden in zijn poule, en versloeg in de knock-outfase Bouwe Feenstra, eSporter van Go Ahead Eagles. Hij won deze pot overtuigend met 3-1 en had deze wedstrijd maar liefst 76% balbezit. In de volgende ronde verloor hij van de uiteindelijke winnaar Mounir, maar Pieter kijkt met een tevreden gevoel terug op het toernooi: “Ik heb de laatste weken weinig gespeeld, maar ben blij dat het zo goed ging; zelfs tegen eSporters! Ik kijk nu al uit naar het volgende toernooi dat Heracles Almelo gaat organiseren.”