Deze dagen is op de tv-kanalen van ESPN de Heracles TV-special ‘Armenteros: Voetbalnomade & Heraclied’ te zien. In deze special aandacht voor verhalen en anekdotes uit de bijzondere voetbalcarrière van Samuel Armenteros. Hij voetbalde in negen verschillende landen en is momenteel actief in China.

De Zweedse spits met Cubaanse roots speelde drie periodes bij Heracles Almelo, de club waar hij zich thuis voelt. 

Van 2009 tot 2013 kwam de aanvaller voor het eerst uit voor Heracles Almelo. Na periodes bij onder andere Feyenoord en Anderlecht keerde hij in 2016 terug in Overijssel. Na een nieuw seizoen in Almelo vertrok hij in 2017 voor een Italiaans avontuur bij Benevento. De clubtopscoorder van afgelopen seizoen keerde in de winterstop van 2021-2022 voor de tweede keer terug in Almelo. Armenteros speelde in totaal 188 officiële wedstrijden in het zwart-witte shirt. Hij wist daarin 71 keer te scoren en 26 assists af te leveren.

Samuel Armenteros werd onlangs voor de wedstrijd tegen Ajax gehuldigd voor het publiek van Heracles Almelo. De spits nam afscheid van de club en werd luid toegezongen door de aanwezige supporters. Voordat Armenteros het veld op kwam en werd bedankt voor zijn bewezen diensten heeft hij in het Heracles Museum een plek gekregen op de iconenmuur.