Jong Noorwegen heeft donderdagavond een oefenzege geboekt op Jong Oranje. In de Nijmeegse Goffert werd het 1-2. Heraclied Fredrik Oppegård kwam in de tweede helft binnen de lijnen voor zijn elfde jeugdinterland voor de Noren.

De bezoekers uit Scandinavië kwamen razendsnel op voorsprong. Nog geen negentig tellen na de aftrap rondde Seedy Jatta een goede voorzet van Anderlecht-middenvelder Kristian Arnstad af.

Jong Oranje moest de slordige openingsfase herstellen en probeerde de gelijkmaker te produceren. Via Ruben van Bommel lukte dat. Na balverlies op het middenveld van de Noren kon de AZ-aanvaller van dichtbij afronden.

Fredrik Oppegård in de ploeg

In de tweede helft betrad Fredrik Oppegård het veld. De Heraclied verving Vetle Egeli op de linksbackpositie en deed dat met verve. Na 55 minuten voetballen pakten de Noren opnieuw de leiding. Andreas Schjelderup, de aanvaller die eveneens aan het begin van de tweede helft mocht invallen, wist Robin Roefs te kloppen na een flitsende actie vanaf de linkerflank.

De bal was grotendeels in Nederlands bezit, maar het lukte de ploeg van Michael Reiziger niet om gevaar te stichten voor het Noorse doel. De grootste mogelijkheden waren voor Noorwegen, maar tot een treffer leidde het niet. Het doelpunt van Schjelderup bleek beslissend en de aanvaller van FC Nordsjaelland werd de uiteindelijke matchwinner: 1-2.


Jong Oranje – Jong Noorwegen: 1-2
2. Jatta (0-1)
18. Van Bommel (1-1)
55. Schjelderup (1-2)

Opstelling Jong Oranje:
Van den Heuvel (46. Robin Roefs), Kasanwirjo (79. Hato), Bruns (79. Rensch), Goes, Y. Baas (62. Meijer), J. Baas (62. Flamingo), Taylor (46. Maatsen), Van Brederode (62. Ohio), Manhoef (62. Cissoko), Poku, Van Bommel

Opstelling Jong Noorwegen:
Sjoeng (46. Tangvik), Sjovold (46. Braude), Ostrom (46. Hjelde), Opsahl (46. Guddal), Gulliksen (46. Schjelderup), Arnstad, Mannsverk (46. Holm), Aasgaard (46. Aaroen), Egeli (46. Oppegård), Mugisha (62. Fiabema), Jatta (28. Nordås)