Australië heeft donderdagochtend het eerste duel van het tweeluik tegen Libanon gewonnen. In Sydney werd het 2-0 voor de Socceroos. Heraclied Ajdin Hrustić betrad in de 42e minuut het veld. De middenvelder speelde zijn eerste wedstrijd in de nationale ploeg sinds juni 2023.

Gesteund door het eigen publiek vloog Australië uit de startblokken. De Socceroos hadden nog geen vijf minuten nodig voor de openingstreffer. Keanu Baccus, aanvaller van het Schotse St. Mirren FC, zette het eerste doelpunt op het scorebord. De ploeg van Graham Arnold bleef op zoek naar een verdubbeling van de marge, maar Libanon hield stand.

Vlak voor rust viel Ajdin Hrustić in. Hij verving KVC Westerlo-verdediger Jordan Bos. De Heraclied drukte in de tweede helft zijn stempel. Uit een corner van de middenvelder prikte Kye Rowles de tweede treffer van de avond binnen.

In de slotfase van het duel leek Libanon de aansluitingstreffer te maken, maar Daniel Kuri kon de bal niet achter AZ-doelman Matthew Ryan krijgen. Zodoende wonnen de Australiërs het eerste duel van Libanon. Dinsdag 26 maart staat de terugwedstrijd op het programma.

Het tweeluik tussen Australië en Libanon is een onderdeel van de kwalificatiereeks in aanloop naar het WK 2026. De nummers 1 en 2 uit de poule plaatsen zich voor de derde fase, de laatste fase voor het eindtoernooi. Australië gaat momenteel met negen punten uit drie wedstrijden aan de leiding in de poule. Libanon volgt op gepaste afstand met twee punten.


Australië – Libanon: 2-0 (1-0)
5. Keanu Baccus (1-0)
54. Kye Rowles (2-0)

Opstelling Australië:
Ryan, Atkinson, Rowles, Souttar, Robert Burgess, Metcalfe, Baccus, Irvine, Yengi (66. Duke), McGree (16. Bos) (42. Hrustić), Taggart (67. Iredale)

Opstelling Libanon:
Matar, Sabra, Khalil, Shour, Maatouk (66. Lajud), Srour (45. Haidar), Tneich (78. Matar), Jardin (85. Bitar), Bugiel (78. Darwich), Chaitou, Nassar