Heracles Almelo heeft donderdagmiddag een besloten oefenduel met FC Groningen afgewerkt. Door doelpunten van Jizz Hornkamp, Emil Hansson en Thomas Bruns eindigde de wedstrijd op Erve Asito in een 4-1 zege.

Het duel tussen Heracles Almelo en FC Groningen kende een levendige openingsfase. De huidige nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie kwam al vroeg op voorsprong door een treffer van aanvaller Thom van Bergen. FC Groningen kon niet lang genieten van de voorsprong, want amper drie minuten later trok Heracles Almelo de stand weer gelijk. Jizz Hornkamp kopte fraai raak uit een hoekschop van Marko Vejinovic.

Vlak voor rust kwam Heracles Almelo ook op voorsprong, ditmaal door toedoen van Emil Hansson. De vleugelflitser schoot van afstand en via een Gronings been caramboleerde de bal achter doelman Jurjus.

Invaller Bruns drukt meteen zijn stempel

In de tweede helft betraden Sven Sonnenberg, Jetro Willems, Mohamed Sankoh en Thomas Bruns het veld. Laatstgenoemde drukte na luttele minuten meteen zijn stempel door feilloos het derde doelpunt van Heracles Almelo voor zijn rekening te nemen. Hij liet de ingevallen FC Groningen-doelman Dirk Baron kansloos en zette de 3-1 op het scorebord.

FC Groningen probeerde aan te zetten en ging op jacht naar de aansluiting. De Noorderlingen kwamen na klokslag een uur heel dichtbij de gewilde aansluitingstreffer, maar doelman Fabian de Keijzer redde fantastisch op de inzet van Rui Mendes.

De slotfase van het duel brak aan en beide ploegen namen geen gas terug. Niet alleen FC Groningen probeerde de ruimte te vinden, ook Heracles Almelo leunde niet achterover. Een kwartier voor tijd viel de gezochte vierde treffer. Jizz Hornkamp maakte zijn tweede treffer van de middag en vergrootte de marge naar drie: 4-1.

Na de derde treffer van Hornkamp werd de spits vervangen door Diego van Oorschot. Voor Van Oorschot een mooi moment, want hij maakte zijn rentree in de hoofdmacht na zijn vervelende blessure die hij in het oefenduel met Schalke 04 in oktober 2023.

Heracles Almelo – FC Groningen: 4-1
7. Thom van Bergen (0-1)
10. Jizz Hornkamp (1-1)
38. Emil Hansson (2-1)
48. Thomas Bruns (3-1)
77. Jizz Hornkamp (4-1)


Opstelling Heracles Almelo:
De Keijzer, Bakboord (80. Tijink), Leerdam (80. Martina), Hoogma (46. Sonnenberg), Roosken (46. Willems), De Keersmaecker (46. Bruns), Vejinovic, Bruijn (62. Scheperman), Limbombe (62. Wehmeyer), Hornkamp (80. Van Oorschot), Hansson (46. Sankoh)

Opstelling FC Groningen:
Jurjus, Schreuders, Rente, Bakker, Prins, Pelupessy, Hove, Valente, Mendes, Postema, Van Bergen